ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Θέτω ευθέως θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος: Θέτω ευθέως θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Πάγκαλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών υποστήριξε πως η πολιτική των συμμαχιών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας "ΒΗΜΑ FM" επιχειρηματολόγησε για την αλλαγή ηγεσίας, τασσόμενος κατά του συνεδρίου με τη μορφή που αυτό πάει να γίνει.

"Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο". Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως. Μπορούν να ανανεώσουν το χώρο; Εγώ λέω όχι. "

"Μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να λύσουμε το θέμα του χρέους και το συμφέρον της παράταξης προβλέπει την εξαφάνιση των παλαιών ηγεσιών. Αυτό πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη μου. Διότι αυτή τη στιγμή αν πιστεύουν ότι έχουν βουλευτές και γερουσιαστές και πρέπει να παραμείνουν, θα δούμε στις επόμενες εκλογές πόσο θα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Ελιά. Το κλείνουν το ΠΑΣΟΚ και διώχνουν κόσμο! Εμένα, με έχουν διώξει. Βεβαίως θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκληση (να γυρίσω πίσω, εάν άλλαζε ηγεσία), αν και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αλλά θα ανταποκρινόμουν στις συνομιλίες. Αν το να μιλήσουμε σημαίνει να μιλάει κάποιος και εγώ να ακούω, πρέπει να σας πω ότι έχω τέτοιες εμπειρίες".

Η πολιτική των συμμαχιών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος, για να συνεχίσει με χειμαρώδη λόγο: "Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%. Ακούω τώρα για συνέδρια. Αν είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή".

Διαβάστε επίσης

Γκρίνια για το ΠΑΣΟΚ στη Συγγρού