ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Ανακοίνωσε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ θα υποβάλει ο Φώτης Κουβέλης στο προσεχές συνέδριο του κόμματος - Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. και όχι μόνο!

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

Και προσθέτει: «Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας».

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις», καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα περίπου τριών μηνών από σήμερα.

Πάντως η κίνηση αυτή του Φώτη Κουβέλη προμηνύει ραγδαίες εξελίξεις σε δυο τομείς:

1ον. Στο εσωτερικό του κόμματος όπου εντός και εκτός οργάνων αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι αντιμαχόμενες πλευρές. Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αρκετά από τα στελέχη του κόμματος να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια άλλα να μεταβούν στην ΕΛΙΑ.

Είναι προφανές ότι αρκετά στελέχη που μάλιστα ήταν κοντά στο περιβάλλον του Φώτη Κουβέλη, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα συνομιλούσαν στο παρασκήνιο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιότυπο φλέρτ με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν όλοι οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί αριστεροί».

Από την άλλη μεριά αρκετά από τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο είχαν και εξακολουθούν αν έχουν επαφές με το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΙΑ, ενώ κάποιοι από αυτούς όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου προσβλέπουν - σύμφωνα με πληροφορίες - ακόμα και σε κυβερνητικές θέσεις στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

2ον. Η παραίτηση του αναμένεται να πυροδοτήσει και να φουντώσει τα σενάρια για το τι τελικώς θα κάνει από εδώ και πέρα ο κ. Κουβέλης. Ήδη έχιουν αρχίσει να ξαναζεσταίνονται τα σενάρια ότι ο κ. Κουβέλης θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως μια λύση που θα ενώσει όλο το πολιτικό φάσμα.

Όλα τα παραπάνω μένει να τα δούμε το προσεχές διάστημα...

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ

Πάγκαλος: Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποχωρήσουν

Ευρωεκλογές 2014 - Ψαριανός: Να παραιτηθεί ο Κουβέλης

Εκλογές 2014 - «Καζάνι που βράζει» η ΔΗΜΑΡ - Μαχαίρας κατά Ψαριανού