ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Προανήγγειλε αναδιοργάνωση των ΑΝΕΛ

Καμμένος: Προανήγγειλε αναδιοργάνωση των ΑΝΕΛ

Αναδιοργάνωση των ΑΝΕΛ, σε όλα τα επίπεδα, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, όπου αναλύθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και διήρκησε σχεδόν 4 ώρες.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων όλων των στελεχών ήταν «η αδυναμία της οργάνωσης του κόμματος», ενώ τα μέλη του Ε.Γ. ανέφεραν περιστατικά όπου ήταν κραυγαλέα η έλλειψη οργανωτικής δομής σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Κινούμενος προς τα εκεί άλλωστε, ο κ. Καμμένος άλλαξε πρώτα τον γενικό διευθυντή του κόμματος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

Επίσης, παραιτήθηκε ο γραμματέας του Ε.Γ., Σπύρος Γαληνός, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Μυτιλήνης, ενώ και το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 14 και στις 15 Ιουνίου, προκειμένου αφενός να εκλέξει τον νέο γραμματέα, και αφετέρου να συζητήσει και να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θέτοντας τις παραμέτρους για τη νέα οργανωτική δομή, αλλά «και το άνοιγμα του κόμματος προς τις άλλες αντιμνημονιακές-πατριωτικές δυνάμεις και να καθορίσει τις συνιστώσες του συνεδρίου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, την προσεχή εβδομάδα θα αναλύσουν το αποτέλεσμα ειδικοί αναλυτές, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις διαρροές που υπήρξαν κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ώστε να αναδιαμορφωθεί και να καθοριστεί η τακτική του κόμματος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι δίπλα στους πολίτες, θα παραμείνουν κίνημα πολιτών με ενότητα και δημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου όχι απλώς να γυρίσουν πίσω οι ψηφοφόροι μας, αλλά να μπορέσουμε να καλέσουμε και όλους εκείνους τους πολίτες που συναντήσαμε στους δρόμους όλης της χώρας, ώστε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί με όλα τα πατριωτικά κινήματα ένα κίνημα ανατροπής για το καλό του τόπου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος δε στις κατηγορίες βουλευτών που έθεσαν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικά περί έλλειψης στήριξης από το κόμμα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «στήριξη δεν είχε κανείς λόγω της χαμηλής επιχορήγησης των 52.000 ευρώ που πήρε το κόμμα». «Οικονομική στήριξη δεν υπήρχε. Η στήριξη ψυχής που υπήρχε αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών», υπογράμμισε, κατηγορώντας παράλληλα τα κανάλια ότι του έγινε «πόλεμος». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι τα ΜΜΕ «κόψανε το προεκλογικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αναγκάστηκαν μετά από απόφαση του ΕΣΡ να το παίξουν».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (29/05) το μεσημέρι, στη μία, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, στην οποία αναμένεται να τεθούν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τόσο την εκλογική επίδοση του κόμματος, όσο και τις ευθύνες που προσάπτουν βουλευτές σε διάφορα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

Πού το πάνε Σαμαράς – Βενιζέλος; Γιατί θέλουν τώρα απλή αναλογική;