ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ

Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν, στη βάση προγράμματος και αρχών, περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές αυτό.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να κάνει αυτό που λέμε επαναφορά στον ενεργό πολιτικό στίβο, προσπαθεί να δημιουργήσει αίσθηση, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλδημοκρατία, δεν μπορεί να έχει συνομιλητή τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε πως «αν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση. Εάν επαναπροσδιοριστούν απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στις πολιτικές λιτότητες, στο πώς αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της αγοράς και το κοινωνικό κράτος».

Συμπλήρωσε δε πως το θέμα του Μνημονίου είναι σημαντικό ζήτημα λέγοντας ότι «αν επιμείνουν ότι το Μνημόνιο πρέπει να παραμείνει, αυτός ο χαλκάς στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες».

Ερωτηθείς για την ελεύθερη εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε λέγοντας: «Θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούμε σε μια λογική ελεύθερης εισαγωγής, διότι έχουμε προτάσεις για ένα προπαρασκευαστικό έτος με αξιολόγηση... Το άγχος που περνάνε τα παιδιά αυτά και η ελληνική οικογένεια και τα χρήματα που κατασπαταλά για μια θέση στο υποτίθεται δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και το ελληνικό πανεπιστήμιο, τα γνωρίζετε καλά».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τα εκλογικά αποτελέσματα