ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν μίλησε για ακριβές ποσό «ελάφρυνσης του χρέους»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν μίλησε για ακριβές ποσό «ελάφρυνσης του χρέους»

Διευκρινίσεις δίνει η Κουμουνδούρου αναφορικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει αυτούσιο, στα αγγλικά, ένα απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε ποτέ σε ακριβές νούμερο, όσον αφορά στην ελάφρυνση από το χρέος, για το λόγο αυτό η πρόταση δεν του αποδίδεται λέξη προς λέξη με χρήση εισαγωγικών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «το πρακτορείο θα προβεί σε ορθή επανάληψη άμεσα, αναγνωρίζοντας ότι, με τον τρόπο που γράφτηκε αρχικά η φράση, αποδίδονται στον κ. Τσίπρα πράγματα που δεν είπε, καθώς ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε ακριβές ποσό χρέους».

Το αγγλικό απόσπασμα έχει ως εξής: «He said he won’t feel bound by any agreement Samaras reaches with Greece’s creditors this year unless they take account of his demand for writedowns on the country’s 240 billion-euro ($327 billion) debt burden, even as he pledged not to jeopardize Greece’s membership of the euro».