ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Μόνιμο χαρακτήρα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

KKE: Μόνιμο χαρακτήρα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

Ως μία ακόμα απόδειξη ότι τα «βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα προνόμια για το κεφάλαιο» θα συνεχιστούν, αποτελεί η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΚΕ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αφού τονίζει ότι η «ελάφρυνση του χρέους που επιδιώκει το ΔΝΤ δεν αναιρεί την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», καταλήγει πως «ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει για ένα δυσβάσταχτο χρέος, ακόμη κι αν αυτό μειωθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και τα προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη θα συνεχιστούν, αφού αποτελούν προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έχοντας μόνιμο χαρακτήρα.

Από την άλλη αναδεικνύεται ότι η «ελάφρυνση του χρέους» που επιδιώκει το ΔΝΤ, ανταγωνιζόμενο τις χώρες της ΕΕ, δεν αναιρεί την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε οδηγεί σε πραγματική ανακούφιση για το λαό, όπως υπόσχονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που, παρά τις διαφορές, έχουν κάνει σημαία τους τον παραπάνω στόχο.

Ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει για ένα δυσβάσταχτο χρέος, ακόμη κι αν αυτό μειωθεί και πάνω από όλα θα συνεχίζει να ματώνει για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το ΔΝΤ στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προβλέπει «καταστροφές» αν κυβερνήσει ο Τσίπρας