ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για την Digea

Άγρια κόντρα στη Βουλή για την Digea

Άγρια κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή τις διαδικασίες του διαγωνισμού, μέσω του οποίου παραχωρήθηκε η ψηφιακή εκπομπή στην εταιρία Digea.

Ο κ. Παπαδόπουλος τις υπερασπίστηκε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόνο μια ενδιαφερόμενη εταιρεία αποδεικνύει το υψηλό τίμημα για την εκχώρηση.

«Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία είναι ανεξάρτητη Αρχή, έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και διαφύλαξε πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι σε όλη τη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού και ανάδειξης του παρόχου, ακολουθήθηκαν πλήρως οι επιταγές του ευρωπαϊκού και του εθνικού πλαισίου.

«Έγινε δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων και οι προτάσεις για τη χορήγηση των δικαιωμάτων καταγράφηκαν. Η διαδικασία αυτή ήταν ανοιχτή προς όλους και διασφάλιζε τη μη προνομιακή ή διακριτική μεταχείριση ενός συμμετέχοντος έναντι άλλου. Το γεγονός ότι υπήρξε ενδιαφέρον μόνον από έναν υποψήφιο δεν θα μπορούσε να συνεπάγεται ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε σχετική επίκαιρη ερώτησή της.

Όπως ανέφερε η βουλευτής, ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός υπέρ της κοινοπραξίας των έξι «καναλαρχών» εθνικής εμβέλειας και το τίμημα ήταν «εξευτελιστικό». «Ούτε σούπερ μάρκετ δεν νοικιάζεται τόσο φτηνά. Γιατί επιμείνατε σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό που σας τον έχουμε καταγγείλει ως φωτογραφικό από τον Ιούνιο του 2013, όταν ήταν ανοιχτή η δημόσια διαβούλευση; Κλείσατε, εν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, την ΕΡΤ, ούτως έστω να απομειώσετε και την περιουσία του Δημοσίου, τη συμμετοχή της ΕΡΤ ΑΕ στο ψηφιακό σήμα», υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ακόμα πως «οι όροι εκχώρησης του ψηφιακού σήματος απαντούν στην πρωτιά που παίρνει το Mega στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και της «ΕΛΙΑΣ». Καταλαβαίνουμε πως ανησυχείτε για το αν ο εκλεκτός σας Πρετεντέρης δεν βγει να πει για τη βιωσιμότητα του χρέους…. Είναι γνωστό ότι οι αποτυχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βολεύονται στο Mega»!

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός, αφού έθεσε το ερώτημα προς την ερωτώσα βουλευτή «εφόσον το τίμημα ήταν τόσο χαμηλό, όπως υποστηρίζετε, γιατί δεν προσήλθαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι», πρόσθεσε πως η τιμή εκκίνησης δόθηκε από ειδική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε και καθόρισε με βάση διεθνώς εφαρμοζόμενης και αναγνωρισμένης μεθοδολογίας. Για τη Δημόσια Τηλεόραση, σημείωσε δε, πως εξακολουθεί να εκπέμπει το πρόγραμμά της άνευ ανταλλαγμάτων, ανεμπόδιστα και με ψηφιακό τρόπο.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο να ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα, καταλογίζοντάς στην κα Κωνσταντοπούλου ότι εμφανίστηκε ανενημέρωτη και χωρίς να έχει διαβάσει το διαγωνισμό. «Προσπαθείτε να βγάλετε ένα τεχνητό καπνό, εκεί που δεν υπάρχει φωτιά. Είτε το θέλετε, είτε όχι, δεν υπάρχει ούτε καπνός ούτε φωτιά» επισήμανε.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμαράς: Ελλάδα, η γη των ευκαιριών!