ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Απλή αναλογική πριν τις εκλογές

Σκανδαλίδης: Απλή αναλογική πριν τις εκλογές

Την άμεση μετάβαση σε απλή αναλογική, για να αναγκαστούν τα κόμματα σε συνεργασία επί της ουσίας, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνοντας ότι ο «μικρός δικομματισμός» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας και δεν θα μπορεί κανένα κόμμα να πάρει μόνο του την κυβέρνηση.

«Όλοι λένε ότι τα μνημόνια τελειώνουν», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης επισημαίνοντας ότι «μετά τα μνημόνια θα υπάρξει νέα αντιστοίχιση πολιτικών δυνάμεων».

Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε νικητή των εκλογών τη Χρυσή Αυγή, αλλά τόνισε ότι το κόμμα του άντεξε αν και βγήκε χαμένο (σε ποσοστά) στις εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ έχασε στις εκλογές, κέρδισε στις δημοσκοπήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Σκανδαλίδης «είναι ένα ιστορικό κόμμα». Γι' αυτό και τόνισε την ανάγκη να αποφασίσει η βάση του κόμματος αν πρέπει να υπάρχει ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ είμαι υπέρ της Ελιάς ως συμπαράταξη δυνάμεων. Από την αρχή ήμουν υπέρ αν και με κατηγορούσαν», συμπλήρωσε με αφορμή την κάθοδό της στις ευρωεκλογές. «Πρέπει να γυρίσουμε στη βάση. Η βάση έχει δώσει μάχες και έχει πονέσει. Το μισό ΠΑΣΟΚ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο κ. Σκανδαλίδης και σημείωσε ότι το κόμμα του δίνει μάχες μέσα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής