ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: «Την απάντηση την έδωσε ο ελληνικός λαός» - Πήραν προθεσμία

Χρυσή Αυγή: «Την απάντηση την έδωσε ο ελληνικός λαός» - Πήραν προθεσμία

Προθεσμίες από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου πήραν οι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Γερμενής, Γρέγος, Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Μπαρμπαρούσης) οι οποίοι εμφανίστηκαν ενώπιον των ειδικών ανακριτριών προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις.

Και οι πέντε βουλευτές υποστήριξαν πως η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και «ο ελληνικός λαός έδωσε την απάντηση του στη σκευωρία σε βάρος της».

Ειδικότερα ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιώργος Γερμενής θα επιστρέψει στο Εφετείο στις 17 Ιουνίου για να δώσει εξηγήσεις για την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυρομαχικών. Η απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου ορίστηκε για τις 19 Ιουνίου, ενώ ο συνάδελφος του Αρτέμης Ματθαιοπουλος, ο οποίος έφτασε στο εφετείο συνοδευόμενος από την κόρη του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιακου, θα απολογηθεί στις 23 Ιουνίου. Ο Κώστας Μπαρμπαρουσης πήρε προθεσμία για τις 18 Ιουνίου ενώ ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου. Οι τέσσερις βουλευτές βρίσκονται για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωση.

Οι βουλευτές σε δηλώσεις τους υποστήριξαν πως την απάντηση για την σκευωρία την έδωσε ο ελληνικός λαός , τον οποίο και ευχαρίστησαν , ενώ ο Κ. Μπαρμπαρουσης είπε επιπλέον πως την αλήθεια την αποκάλυψε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Είπαν επίσης πως την απάντηση θα την δώσει συνολικά αύριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος που θα εμφανιστεί στη Βουλή ενώ ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του.