ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Αντίθετο στην Τράπεζα Θεμάτων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

ΚΚΕ: Αντίθετο στην Τράπεζα Θεμάτων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων. Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι το ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του και την ανησυχία του για το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων και τις επιπτώσεις που θα έχει στα παιδιά, κυρίως της Α' Λυκείου.

«Θέσαμε το ζήτημα, αν υπάρχει κάποια δυνατότητα, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα άμεσα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι υπήρξε ενημέρωσή του, αλλά και ο ίδιος έθεσε το θέμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων σειράς σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές.

«Μας δόθηκε για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της κάλυψης κενών έγκαιρα, όσο γίνεται πιο έγκαιρα, γιατί με τη μεγάλη μάζα εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθεί φέτος και βέβαια χωρίς προσλήψεις, μπορεί να δημιουργηθούν κενά στα σχολεία, με αποτέλεσμα να έχει άμεσες επιπτώσεις στο μέλλον των παιδιών μας, στο μέλλον των παιδιών κυρίως των λαϊκών οικογενειών» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «Όπως ξέρετε, η παραπαιδεία έχει φουντώσει, οι φροντιστηριάρχες πανηγυρίζουν αυτό το διάστημα και από αυτή την άποψη το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της κάθε λαϊκής οικογένειας για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα».

«Ήταν πολύ χρήσιμη η ενημέρωση και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και στην κοινοβουλευτική δράση του κόμματος, αλλά κυρίως στη δράση μας μέσα στο κίνημα, στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ειδικά για τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων, είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας, καμιά συγχώνευση. Δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα, συσσωρεύονται μαθητές, μεγαλώνουν τα τμήματα, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά στη μαθησιακή διαδικασία και αυτό έχει άμεση επίπτωση στο μέλλον των παιδιών. Και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει αποφασιστικά. Δεν μπορεί να υποτασσόμαστε συνέχεια σε αυτό το ζήτημα, με μειώσεις εκπαιδευτικών, με μειώσεις σχολικών μονάδων επειδή υπάρχει οικονομική κρίση, επειδή υπάρχουν κατευθύνσεις της ΕΕ, επειδή υπάρχει η συγκεκριμένη πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2014 - ΕΠΑΛ: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ρoή Ειδήσεων