ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη με ομιλητές τους Σταϊκούρα και Μηταράκη

Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη με ομιλητές τους Σταϊκούρα και Μηταράκη

Με θέμα την Ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ που συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο φόρουμ θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και κύριοι ομιλητές θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Επίσης, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Γιάννης Εμίρης, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας και άλλοι.

Το 3ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου, στο Harmonie Club του Μανχάταν και θα συμμετάσχουν στελέχη επιχειρηματικών και τραπεζιτικών ομίλων, καθώς και γνωστών επενδυτικών οίκων, ενώ τη δεύτερη μέρα του φόρουμ έχουν προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις και συνεδριάσεις.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, το φόρουμ έχει ως στόχο να ενημερώσει την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ για τη σημαντική αύξηση των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 3ου φόρουμ, ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι «μετά από μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «οι τελευταίες εξελίξεις αντικατοπτρίζουν την αξιοσημείωτη πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα μέχρι στιγμής, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα σίγουρο προορισμό για τους ξένους επενδυτές. Πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να επωφεληθούμε από το θετικό κλίμα στην αγορά και να δοθεί στην οικονομία μας η ώθηση που της αξίζει».

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για την Τράπεζα της Ελλάδος ο Νότης Μηταράκης