ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές και διπλωματικές επαφές για το Βενιζέλο στην Πολωνία

Πολιτικές και διπλωματικές επαφές για το Βενιζέλο στην Πολωνία

Στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας, με την οποία τιμάται το Κίνημα της Αλληλεγγύης, συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να έχει σύντομες συνομιλίες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εκ μέρους της Ελλάδας και της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίνι, με τους προέδρους της Αλβανίας, Μπ.Νισανί και της Αυστρίας, Χ.Φίσερ, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, της πορτογαλικής κυβέρνησης, Πάουλο Πόρτας, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Γιάγκλαντ και μεγάλο αριθμό υπουργών Εξωτερικών.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε το... σόι τους! - Ποιο κόμμα συγκέντρωσε πανελλαδικά 12 ψήφους;