ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαλολιάκος: Χαλκευμένα τα στοιχεία για την προφυλάκισή μου

Μιχαλολιάκος: Χαλκευμένα τα στοιχεία για την προφυλάκισή μου

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ο Μιχαλολιάκος - Ο αρχηγός της Χ.Α. παραθέτει έγγραφα με τις κλήσεις που έκανε ο Πατέλης στα γραφεία του κόμματος το μοιραίο βράδυ – «Δεν ήμουν στα γραφεία» λέει ο Μιχαλολιάκος.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Γ.Μιχαλολιάκος αποκάλυψε στην ολομέλεια της Βουλής στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η φυλάκισή του οφείλεται σε σκευωρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Μιχαλολιάκος
δεν έκανε ποτέ τα τηλεφωνήματα πάνω στα οποία στηρίχθηκε –ως ένα βαθμό η δικογραφία – ο λόγος για τον οποίο είναι προφυλακισμένος.

stoixeio-1

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται τα στελέχη της Χρυσής Αυγής η επιχείρηση κατασυκοφάντησης της Χρυσής Αυγής η οποία άρχισε να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2013, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα και πέντε Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε στοιχεία τα οποία εξαρχής το εθνικιστικό κόμμα χαρακτήρισε παντελώς αβάσιμα και αίολα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος από τα έγγραφα γίνεται φανερό ότι:

-Το τηλέφωνο από το οποίο φαίνεται να έχουν γίνει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των Γεωργίου Πατέλη και Νικολάου Μιχαλολιάκου, δεν αποτελεί ιδιωτικό τηλέφωνο του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά έναν από τους οκτώ τηλεφωνικούς αριθμούς του τηλεφωνικού κέντρου των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Λεωφόρο Μεσογείων.

stoixeio-2

-Οι ισχυρισμοί περί φυσικής παρουσίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στο χώρο των γραφείων του κόμματος κατά την χρονική περίοδο των τηλεφωνημάτων καταρρίπτονται πλήρως, αφού στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν τα τηλεφωνήματα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποδεδειγμένα δεν βρισκόταν στο κτίριο της οδού Μεσογείων.

Συγκεκριμένα: Τα 13 επίμαχα τηλεφωνήματα μεταξύ των Γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων και του Γεωργίου Πατέλη, τα οποία υποτίθεται ότι ενοχοποιούν τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, έλαβαν χώραν από τις 10:13 έως τις 12:37 της 18/9/2013.

stoixeio-3

Όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για κλήσεις ολίγων δευτερολέπτων ή αναπάντητες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι δεν ήταν στα γραφεία του κόμματος όταν έγιναν τα τηλεφωνήματα από τον Πατέλη το τραγικό βράδυ της δολοφονίας Φύσσα:
«Και αυτό γιατί από τις εννιά παρά τέταρτο τουλάχιστον της ίδιας μέρας, δηλαδή πάνω από μιάμιση ώρα πριν τα υποτιθέμενα ενοχοποιητικά τηλεφωνήματα, στο κτίριο της οδού Μεσογείων βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι έλεγχαν τους εισερχομένους ζητώντας ακόμη και από βουλευτές να επιδείξουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητος. Κανείς τους δεν είδε τον κ. Μιχαλολιάκο να εισέρχεται του κτιρίου» όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος.

stoixeio-4

-Ο κ. Μιχαλολιάκος παράλληλα αναρωτιέται γιατί δεν καλούνται να καταθέσουν όλοι όσοι βρισκόντουσαν το μοιραίο βράδυ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής: δημοσιογράφοι και αστυνομικοί.
«Αστυνομικοί, Δικαστικοί, άνδρες της κρατικής Ασφαλείας, Δημοσιογράφοι, δεν είδαν τον γνωστό σε όλους φυσιογνωμικά Νίκο Μιχαλολιάκο να εισέρχεται ή να εξέρχεται του κτιρίου; Ούτε καν οι πραγματοποιούντες τον επιτόπιο έλεγχο; Εάν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρισκόταν στο κτίριο, εύκολα θα διαπίστωνε ο κ. Αντιεισαγγελεύς την παρουσία του. Μήπως θα μας πουν ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις οι οποίες του επιτρέπουν να καθίσταται αόρατος από τους κοινούς θνητούς;»

«Τόσο τα γραφεία του κόμματος στην οδό Μεσογείων όσο και η οικία του κ. Μιχαλολιάκου στην Πεύκη, φυλάσσονται. Στην Μεσογείων υπάρχει αστυνομική φύλαξη σε εικοσιτετράωρη βάση. Εκλήθη ο φρουρός να καταθέσει από τους κ. ανακριτές εάν την συγκεκριμένη ημέρα προσήλθε ο κ. Μιχαλολιάκος, πρόσωπο ασφαλώς γνωστό, στα γραφεία του κόμματος; ΟΧΙ!

Η κατοικία του κ. Μιχαλολιάκου φυλάσσεται με 24ωρη διπλή βάρδια. Γιατί δεν εκλήθησαν οι αστυνομικοί της βάρδιας Π.Α. και Π.Δ. να ενημερώσουν τις ανακριτικές αρχές για το απλούστατο, εάν δηλαδή ο κ. Μιχαλολιάκος εξήλθε της οικίας του εκείνο το πρωί; Μήπως επειδή ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στην κατοικία του και άρα δεν μπορούσε να δεχθεί ή να πραγματοποιήσει τηλεφωνήματα από τα γραφεία της Μεσογείων;
Εκτός εάν δεχθούμε την πιθανότητα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής να διακτινίζεται μεταξύ της κατοικίας του στην Πεύκη και των γραφείων του κόμματός του στην οδό Μεσογείων, γίνεται φανερό ότι το μοναδικό επιχείρημα των αρχών με βάση το οποίο ο Αρχηγός ενός νομίμου πολιτικού κόμματος το οποίο σήμερα είναι το τρίτο σε δύναμη, ίσως και δεύτερο πολιτικό κόμμα της χώρας, κρατείται στην φυλακή, είναι εντελώς ανυπόστατο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος.