ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

Ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αμβούργο - Δίστομο (με επικεφαλής τον διακεκριμένο νομικό Μάρτιν Κλίγκνερ),για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είχε την Τετάρτη (4/6) αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ, αλλά και μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο εκπροσώπησαν οι Αριστομένης Συγγελάκης και Χριστίνα Σταμούλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο για τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτικές και νομικές προτάσεις, όσο και για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας του Αμβούργου, που στόχο έχει να ενημερώσει τη γερμανική κοινή γνώμη για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί στην Ελλάδα και την ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, του Διεθνούς Δικαίου και των συγγενών των θυμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ακόμα για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος σχετικά με το γερμανικό κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές αποζημιώσεις, την αποζημίωση των θυμάτων, αλλά και για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Επεσήμανε επίσης τη στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για το έργο της Πρωτοβουλίας του Αμβούργου, καταθέτοντας συγχρόνως πρόταση για στενότερη συνεργασία όλων σε νομικό, πολιτικό και κινηματικό επίπεδο.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να έχουν τακτικές επαφές και κοινές δράσεις, που θα στοχεύουν σε ένα αναπτυσσόμενο αντιφασιστικό και αντιναζιστικό κίνημα στην Ευρώπη.

Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τοπικού δημοψηφίσματος, που έγινε στις 18/5 για τη διαχείριση του νερού στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 5 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στη Βουλή ( Ισόγειο - Γραφείο Αρ. 70).

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Κάνουν ανασχηματισμό για να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική