ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση

ΔΗΜΑΡ: Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση

Σε βαρύ κλίμα, χωρίς εξάρσεις, αλλά με έντονη κριτική συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ -Λογοδοσία Κουβέλη ζητά ο Πανούσης, παρεούλες καταγγέλλει ο Κυρίτσης.

Την πρότασή του για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με την συγκρότηση κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι, που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα, κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

«Πρόκειται για πρόκληση εθνικής ευθύνης να συμβάλλουμε στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Θα δυσκολευτούμε. Από το καλοκαίρι του 1011 η Κ.Ε προσδιόρισε αυτή τη στρατηγική. Σ΄αυτή επιμένω. Μια τέτοια κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός. Μόνο αυτοπροσδιοριζόμενη. Δεν συγκροτείς δημοκρατική παράταξη χωρίς να φιλοδοξείς να είναι η ίδια πρωταγωνιστής», υπογράμμισε το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Λυκούδης είπε ότι πρόκειται περί συντριβής και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης. «Χίλιες φορές να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα». Επέμεινε ότι αιτίες βασικές της ήττας ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση, αλλά και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Λυκούδης δεν αποδέχθηκε ότι η πτώση της ΔΗΜΑΡ είχε αρχίσει όσο ήταν στη κυβέρνηση και απέδωσε την κατάρρευση στα όσα επακολούθησαν και στον τρόπο που χειρίστηκε η ηγεσία αυτή την απόφαση. «Υπάρχουν υπεύθυνοι και υποχρεούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους όπως αυτοί νομίζουν. Δεν πιστεύω όμως στις ανθρωποθυσίες», επεσήμανε ο κ. Λυκούδης.

Την ίδια ώρα, εντονη κριτική στα στελέχη της ηγετικής ομάδας ασκήθηκε από βουλευτές του κόμματος. Ο Γιάννης Πανούσης ζήτησε λογοδοσία απ όσους έλαβαν και χειρίστηκαν τις αποφάσεις μιλώντας για ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και αναρωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ θα γίνει από κόμμα του Κουβέλη, κόμμα συλλογικών διαδικασιών. Ο Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι είναι "σόλοικο" να αναλαμβάνει ο πρόεδρος την ευθύνη να παραιτείται κι άλλοι όχι. Τάχθηκε δε υπέρ του διαλόγου χωρίς εκ των προτέρων δεσμεύσεις με όσους ενδιαφέρονται για την διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για κλειστή ομάδα και παρεούλες που έπαιρναν τις αποφάσεις, ενώ ζήτησε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Κουβέλης: Στη διάθεσή σας η παραίτησή μου