ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Κουβέλη

ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Κουβέλη

Τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, με τον Φώτη Κουβέλη να χαρακτηρίζει το συνέδριο, ενότητας κι όχι ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, κλείνοντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη, από τη στιγμή που το έκτακτο συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα έχει καταστατικό χαρακτήρα και θα συζητηθούν τα πάντα σε αυτό.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρώτιστη αναγκαιότητα είναι η κατοχύρωση του αυτόνομου ρόλου της ΔΗΜΑΡ, ενώ απάντησε στους υπαινιγμούς ότι θα αποχωρήσουν στελέχη της μειοψηφίας, λέγοντας ότι η συλλογικότητα στη λειτουργία του κόμματος δεν μπορεί να είναι η απειλή αποχώρησης, αντιθέτως αυτή απαιτεί την συνλειτουργία. «Δεν μπορούν να λειτουργούν τα κόμματα με την αλαζονεία της κάθε προσωπικής άποψης», είπε ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, πρότεινε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο τέλος Ιουνίου, για να διευθετηθεί το ζήτημα με τις παραιτήσεις των 6 μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, είτε με εκλογή αντικαταστατών τους, είτε με εκλογή νέου οργάνου συνολικά.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και παραμένει ενεργός πολιτικός, επισημαίνοντας πως «όσοι το λένε τους νοιάζει η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ και τι θα κάνουν οι 13 βουλευτές της».

«Δεν έκανε λάθη ο κόσμος εμείς κάναμε λάθη» πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρά το 1,23 %, η ΔΗΜΑΡ μπορεί να σταθεί στα πόδια της, αρκεί συντεταγμένα και συλλογικά να ξεπεράσει τις παθογένειές της.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ακόμα ότι δεν επέλεξε να αναζητήσει εσωτερικό εχθρό ως αιτία, για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα: «όταν έχεις 1,2% δεν έχει καμία σημασία. Η αναζήτηση εσωτερικού εχθρού λειτουργεί αποπροσανατολιστικά», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουβέλης αποδέχθηκε ότι ήταν πλημμέλημα κι όχι επιλογή η απουσία συλλογικής λειτουργίας του κόμματος, ενώ υπερασπίστηκε την προσφορά και λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, - είναι καλή είπε - καθώς έχει κάνει σημαντική δουλειά μεγάλης σημασίας.

Σχετικά με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης τόνισε «ότι η πρόταση για τη συγκρότηση μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων δεν σημαίνει ότι πηγαίνουμε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή η αντίθετη άποψη προς την Κεντροαριστερά. Σημαίνει ότι θα έχουμε τις δικές μας προτάσεις».

Μίλησε μάλιστα για αυτόνομη πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και παραδέχθηκε ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταστήσει σαφές στον λαό τα προβλήματα που προέκυπταν και να τα αναδείξει.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών δημιουργήθηκε ένταση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, αλλά και για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και επανελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

- Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ κρίνει ότι η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο συνιστά κρίσιμη και αναγκαία διαδικασία αναδιάταξης και διαμόρφωσης της πολιτικής γραμμής μας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίζει τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου 12-14 Σεπτεμβρίου.
- Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
- Δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε, επίσης, το ζήτημα των παραιτήσεων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής να αντιμετωπιστεί σε νέα συνεδρίαση στις 21 Ιουνίου. Οι αναπληρώσεις- αντικαταστάσεις θα γίνουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΗΜΑΡ: Να μείνει ο Κουβέλης που φεύγει…

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων