ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Βενιζέλος για τον Προβόπουλο

Τι είπε ο Βενιζέλος για τον Προβόπουλο

Με θερμά λόγια απευθύνθηκε στον απερχόμενο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κ. Προβόπουλος άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του κατά την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 40 ετών.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση της θεσμικής ανεξαρτησίας της ΤτΕ, της θέσης του σε σχέση με την ΕΚΤ, αλλά και της κρισιμότητας του ρόλου του ως προς τη διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης, συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη, ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή στην προστασία των καταθέσεων και των προοπτικών χρηματοδότησης της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Συνέβαλε, επίσης, καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα, θεμελιώνοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του που είναι πλέον εφικτή με απλές και προφανείς παραμετρικές αλλαγές» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «ως υπουργός Οικονομικών, έζησα μαζί με τον Γιώργο Προβόπουλο πρωτοφανείς προκλήσεις υψηλής πίεσης και επικινδυνότητας και μπορώ έτσι να έχω προσωπική γνώμη για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά του».

«Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας του», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης: Φαντάζεστε πού ήταν ο Βορίδης όταν έμαθε ότι έγινε υπουργός;