ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατάκα του Δαβάκη για τον Αβραμόπουλο που συγκίνησε όσους τον άκουσαν...

Η ατάκα του Δαβάκη για τον Αβραμόπουλο που συγκίνησε όσους τον άκουσαν...

Στο άριστο επίπεδο συνεργασίας και πολιτικής συνύπαρξης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρθηκε ο απερχόμενος υφυπουργός κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη σε πολλούς από τους παραβρισκόμενους.

"Πάνω από όλα όμως και από αυτό αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή περισσότερο, γιατί συνεργάστηκα με ένα άνθρωπο, όπως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος καλλιεργεί, αυτό το διαπίστωσα για να είμαι ειλικρινής -αυτά έχει η Βουλή, δεν μας φέρνει τόσο κοντά όσο τα Υπουργεία τελικά- καθημερινώς την έννοια, ας μου συγχωρεθεί ο σολοικισμός του «ευ πολιτεύεσθαι» κατά το «ευ αγωνίζεσθαι».

Δείχνει το μέτρο του πολιτεύεσθαι, το πώς πρέπει να είμαστε οι πολιτικοί και νομίζω ότι κατά τούτο συνέκλινε και προς την εκλεκτή συνάδελφο, την κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία και αυτή προς αυτή την κατεύθυνση οδηγήθηκε όσον αφορά τα αποτελέσματα των δικών της αρμοδιοτήτων και των ενεργειών. (...).

Αλλά η λύπη μου είναι μεγάλη γιατί αυτός ο χώρος, αυτό το Υπουργείο, κύριε Υπουργέ, δεν είναι οποιοδήποτε Υπουργείο. Είναι ο χώρος που αποτελεί τη δόξα και το καμάρι του Ελληνικού Έθνους, είναι ο χώρος που αποτελούσε και αποτελεί το καύχημα και την ασπίδα του ελληνικού λαού", είπε ο κ. Δαβάκης λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον κ. Γ. Λαμπρόπουλο.

Αργότερα στα πηγαδάκια, μετά την τελετή, πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως οι κύριοι Αβραμόπουλος και Δαβάκης δεν γνωρίζονταν καλά - καλά όταν βρέθηκαν στο Πεντάγωνο πριν από ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό, οι δύο άνδρες ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και πολιτικής εκτίμησης όχι για λόγους πολιτικού τακτ αλλά χάρη στο έργο που έχει παραχθεί συνολικά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και δεν είναι τυχαίο πως γι' αυτό το έργο εργάζονται φιλότιμα τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία του Στρατεύματος.

Διαβάστε επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία στην Άσκηση «Thracian Star 2014»