ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: O Σαμαράς αντί να σκίζει τα μνημόνια, τα υπογράφει

ΣΥΡΙΖΑ: O Σαμαράς αντί να σκίζει τα μνημόνια, τα υπογράφει

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα».

Επικαλούμενος σημερινή (11/6) αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η τοποθέτηση Στουρναρα στην Τράπεζα της Ελλάδος