ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα συζητηθεί

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα συζητηθεί

Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, ο ανασχηματισμός, η έκθεση του ΔΝΤ και οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, Πέμπτη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις εκλογές, θα ανοίξει με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη.

Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη συνέχεια στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου, θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων (που ήδη συζητώνται στις κομματικές οργανώσεις) και τον πολιτικό του σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Κομματικές πηγές τονίζουν, επίσης, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα οξύνει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα ενώ υποστηρίζουν ότι «είναι λάθος η εκτίμηση ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, έκαναν τον ανασχηματισμό επειδή πήραν το μήνυμα των εκλογών, γιατί το σωστό είναι ότι αδιαφόρησαν εντελώς για την καταδίκη τους από τους ψηφοφόρους, γεγονός που αποδεικνύεται από την πίστη τους στην ίδια πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Το Διευθυντήριο του... Ευρώ