ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο... καλός, ο κακός κι ο άσχημος της κυβέρνησης

Ο... καλός, ο κακός κι ο άσχημος της κυβέρνησης

Ή επικοινωνιακά καθρεφτάκια για ιθαγενείς!

Τα ύστερα του κόσμου, θα μπορούσε να ανακράξει κάποιος παρατηρώντας τις πρώτες κινήσεις των υπουργών της (ζωή να 'χει, 46 νοματαίους αριθμεί, «μικρό κι ευέλικτο»!) νέας κυβέρνησης!

Είναι σαφές. Όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί θεωρούν βέβαιο πως συμμετέχουν σε ένα γκουβέρνο σαφέστατα εκλογικό. Και οι κινήσεις τους το επιβεβαιώνουν.

Εναλλάσσονται σε ρόλους «καλού, κακού και άσχημου», μπας και τσιμπήσουν οι ιθαγενείς απ' τα –επικοινωνιακά- καθρεφτάκια τους.

Δείχνουν να αγνοούν πως έτσι κινδυνεύουν να φανούν καταγέλαστοι, αφού φορούν κοστούμια που όχι μόνο δεν τους ταιριάζουν, αλλά είναι πάνω τους «ξεχειλωμένα»!

Αίφνης ο νέος της Παιδείας υπουργός, ο Α. Λοβέρδος.

Τον θυμάστε;

Ήταν ο... Γεωργιάδης του ΓΑΠ!

Όχι απλώς ο πλέον ακραιφνής υποστηρικτής των μνημονίων. Μα ο ντελάλης τους!

Είχε φτάσει στο σημείο να δηλώνει δημόσια, ότι... όποιος υπουργός της τότε κυβέρνησης δεν αισθάνεται πως πρέπει να υπηρετήσει αυτή την άθλια μνημονιακή πολιτική, οφείλει να αφιππεύσει απ' το κυβερνητικό άλογο!

Είχε, για χάρη των μνημονίων, διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις.

Ύστερα την Υγεία. Κι ό,τι απόμεινε απ' αυτόν το... αποτελείωσε ο Άδωνις, ο οποίος ήταν ο «καλύτερος» διάδοχός του.

Και τι λοιπόν αντικρίζουμε σήμερα;

Τον κύριο Λοβέρδο, να... αντιστέκεται, λέει, στις ορέξεις του άλλου «παιδιού των μνημονίων», του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να ρίξει στον Καιάδα της ανεργίας κάπου 280 περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων από όσους ανέχεται η... ευαισθησία του κυρ Λοβέρδου!

Από κοντά και τα ΜΜΕ της διαπλοκής και παρακμής, από πίσω και τα δημοσιογραφικά τους ντελίβερι, να περιγράφουν το... ντέρμπι μεταξύ Αντρέα και Κυριάκου, να αναλύουν την «ευαισθησία» του ενός αλλά και την «υπευθυνότητα» του άλλου, διότι σε αυτή τη «μάχη» δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι!

Νικητές πρέπει –σύμφωνα με όλο αυτό τον εσμό της παραπληροφόρησης- να είναι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης!

Ηττημένη μόνο η νοημοσύνη μας. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν...

Καθότι ουδείς φυσικά θέτει το ερώτημα «και γιατί, ωρέ, ο Λοβέρδος των μνημονίων τώρα εμφανίζεται... αντιστεκόμενος σε μνημονιακές επιλογές»;

Ωρέ μπας και για τα έρμα τα ψηφαλάκια, καθότι όπως όλα δείχνουν οι εκλογές δεν αργούν;

Ωρέ μπας κι επειδή παίζει και στο γήπεδο της διαδοχής του Βενιζέλου και συνεπώς του είναι απαραίτητα τα... αντιμνημονιακά ένσημα;

Και το παίζει «καλός»;

Κι ο άλλος «κακός» αλλά «υπεύθυνος», καθότι και αυτός έχει ανάγκη από ένσημα αλλά προς το παρόν «υπευθυνότητας», καθότι δίνει εξετάσεις σε κοινό νεοφιλελεύθερο;

Κι ο... άσχημος;

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Λοβέρδου για Μητσοτάκη – Αρβανιτόπουλο