ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τόμσεν μας... κουνά πάλι το δάκτυλο και απειλεί!

Ο Τόμσεν μας... κουνά πάλι το δάκτυλο και απειλεί!

Μόνο με τη συνέχεια της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών, τονίζει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος», ο κ. Τόμσεν εκτιμά πως οι αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011-2012 και κυρίως στην «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επισημαίνει πως οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ», αλλά και ότι αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο 2014, «μετά από έξι χρόνια ύφεσης».

Ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει, τέλος, τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί αυτοκτονούν οι ηλικιωμένοι