ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

Παπαδημούλης: Να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως το νομοθετικό πλαίσιο έχει τις υπογραφές των Μπαλτάκου, Στουρνάρα, Αθανασίου, ενώ κατήγγειλε πως ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση των υποβρυχίων, έχει ήδη κάνει ενέργειες για να αξιοποιήσει το «δώρο» που του έκανε η κυβέρνηση.

«Ο Μπαλτάκος έφυγε, ο Στουρνάρας μετακόμισε, ο Αθανασίου παραμένει υπουργός Δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η κυβέρνηση στη συνέχεια να είπε «μας συγχωρείτε λάθος, το διορθώνουμε» αλλά -όπως τόνισε- η νομική «μαύρη τρύπα» έχει δημιουργηθεί, καθώς υπάρχει νομολογία που επιτρέπει στον κατηγορούμενο να χρησιμοποιεί την ευνοϊκότερη για εκείνον ρύθμιση.

Πάντως, από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι «ουδείς απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης» και ζήτησε από όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε περίπτωση που έχει τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να το καταγγείλει δημόσια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμα ότι «σταθερή και αμετακίνητη βούληση της Κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με ευνοϊκή διάταξη για τους καταχραστές του Δημοσίου