ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πλευρό των απολυμένων

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πλευρό των απολυμένων

Ο γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Μοίρας μιλώντας στις καθαρίστριες τόνισε ότι η κυβέρνηση τις αντιμετώπισε ως αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε συνάντηση με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, τους απολυμένους σχολικούς φύλακες και τους απολυμένους καθηγητές των ΕΠΑΛ, στον χώρο όπου συγκεντρώνονται καθημερινά στο Σύνταγμα, μετέβη κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελούμενο από το γραμματέα του Κινήματος Γιάννη Μοίρα, τον αναπληρωτή γραμματέα Θανάση Μπέλτσο και μία πολυμελή ομάδα μελών της Γραμματείας Γυναικών και Οικογενείας.

Μιλώντας στις καθαρίστριες ο Γραμματέας τόνισε ότι η κυβέρνηση τις αντιμετώπισε ως αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα των δημοσίων υπαλλήλων και πίστευε πως θα αρχίσει τις απολύσεις από τα εύκολα, τα οποία όμως με τον αγώνα των καθαριστριών έγιναν δύσκολα. Καταδίκασε τη βία που ασκείται σε βάρος τους και τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι κυριολεκτικά τυφλή και να μην βλέπει την αδικία σε βάρος τους.

Σε ότι αφορά τους σχολικούς φύλακες, τόνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί διώξεις σε βάρος υπαλλήλων που ασκούν πραγματικό κοινωνικό έργο, ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, υπογράμμισε ότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ολόκληρο το πακέτο της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα και όσες οικογένειες δεν μπορούν να πληρώνουν, να καταλήγουν τα παιδιά τους ανειδίκευτο φτηνό εργατικό δυναμικό.

Το γενικότερο πολιτικό μήνυμα που δόθηκε στις συζητήσεις με τους απολυμένους ήταν ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με απολύσεις, ότι το πογκρόμ εναντίον των εργαζομένων θα λάβει τέλος με την πολιτική αντίσταση του λαού και του αντιμνημονιακού δημοκρατικού πατριωτικού τόξου.

Η Γραμματεία Γυναικών και Οικογένειας και οι κ.κ. Μοίρας - Μπέλτσος παρέδωσαν γραπτό ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους και δεσμεύτηκαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σταθούν μαχητικά στο πλευρό τους, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν στους δρόμους.