ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκανε πίσω ο Αθανασίου για τα προνόμια των βουλευτών

Έκανε πίσω ο Αθανασίου για τα προνόμια των βουλευτών

Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα προβλέπεται καταδικαστική απόφαση και όχι απλά αμετάκλητη παραπομπή για την αναστολή προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τροποποιήσεις του ποινικού δικαίου και άλλες ρυθμίσεις, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις των κομμάτων ώστε όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σημειώνεται ότι το άρθρο 38 του νομοσχεδίου προβλέπει την άμεση εφαρμογή του μέτρου μετά από αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη, του βουλευτή.

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης έρχονται μετά τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος έκρινε ότι μόνο με αλλαγή του κανονισμού μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο αυτό.

Επίσης είχε εκφράσειπαράλληλα τον προβληματισμό του κατά πόσον η διάταξη αυτή είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, ενώ έκανε λόγο και για λειτουργικά προβλήματα, που παρουσιάζονται μέχρι την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που μπορεί να φθάσει και στα δυόμιση χρόνια.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί στην άσκηση ποινικής δίωξης να το εφαρμόσεις. Είναι τραβηγμένο κατά τη γνώμη μου, είναι too much» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε πει κι εκείνος ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Δείτε τι έγραφε στο You Tube o σατανιστής - δολοφόνος της Γλυφάδας (pics)