ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα ζητήσει πειθαρχική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

ΠΑΣΟΚ: Θα ζητήσει πειθαρχική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στη Βουλή, στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων

Ο κ. Ρήγας, μιλώντας απόψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση. Πολύ περισσότερο που – όπως ο κ. Ρήγας εκτίμησε – η κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στα πρακτικά της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

«Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κυρίας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έσπευσε να κλείσει τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, με στόχο τη συγκάλυψη.