ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας σε Κωνσταντοπούλου: Είστε ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέας

Ρήγας σε Κωνσταντοπούλου: Είστε ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέας

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό και το ποινικό δίκαιο, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού και της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε το κλείσιμο της Βουλής για να μην εκτεθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια.

«Είναι λόγος παραίτησής σας. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησής σας. Είναι λόγος σύγκλησης της Ολομέλειας» είπε η βουλευτής απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Αν ήξερα το περιεχόμενο των δικογραφιών που περιέρχονται μαζικά στο γραφείο μου από την Εισαγγελία και ότι θα έκλεινε η Βουλή, θα τις είχα στείλει νωρίτερα για να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας και προχειρότητας ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταπέσει η σκευωρία» απάντησε ο κ. Αθανασίου.

Ο υπουργός αναφερόμενος στο πότε έστειλε την επίμαχη δικογραφία στη Βουλή είπε 2 ή 3 Ιουνίου προκαλώντας ερωτηματικά, αφού το πρωτόκολλο της Βουλής κατέγραψε την 4η Ιουνίου.

Λίγο αργότερα ωστόσο το πήρε πίσω, λέγοντας πως αφού το πρωτόκολλο της Βουλής λέει 4 Ιουνίου, αυτό και ισχύει.

Με αφορμή μάλιστα το Μουντιάλ, ο κ. Αθανασίου είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε χθες πως έβαλε ένα γκολ όπως η Ισπανία και σήμερα δέχθηκε πέντε από την Ολλανδία.

Καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δικογραφία στο συρτάρι του, ο κ. Αθανασίου μίλησε για γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ που σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει στις δηλώσεις του ότι οι δύο εισαγγελείς έστειλαν πίσω, ως όφειλαν, τη δικογραφία, χωρίς αξιολόγηση.

Ακόμη εξήγησε πως ήταν λάθος η διατύπωση περί προκαταρκτικής εξέτασης που αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα προς τη Βουλή κι αυτό φάνηκε –όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου- από την προσεχτική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι εισαγγελείς.

«Μένουν σε αυτό που τους βολεύει» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσε αίτημα για προκαταρκτική Επιτροπή.
Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η ρητορική και τα επιχειρήματα του δεν διαφέρουν από αυτά των Χρυσαυγιτών», ενώ τους αποκάλεσε «κοινούς συκοφάντες» και χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέα».

Μάλιστα, είπε πως συμπονεί τα σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταφέρνουν να την ελέγξουν.

Διαβάστε επίσης: Παπαδημούλης: Τιμή μας και καμάρι μας που δεν είμαστε αρχηγικό μαγαζί