ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Θα δείτε χιλιάδες Κινέζους να επισκέπτονται την Κρήτη

Σαμαράς: Θα δείτε χιλιάδες Κινέζους να επισκέπτονται την Κρήτη

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου βρίσκονται μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής τους στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του, Λι Κετσιάνγκ.

Στο Μουσείο, ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί αυτή την ώρα τα επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του, που παραδόθηκαν πρόσφατα σε χρήση.

«Το τί σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο οπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους. Τα οφέλη για την Κρήτη θα είαι πολύ μεγάλα και θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός από την Κνωσό.

Αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση του αεροδρομίου στο Καστέλλι, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα προχωρήσει. «Το επενδυτικό ενδιοαφέρον είναι τεράστιο και φυσικά ενδιαφέρονται και οι εταιρείες από την Κίνα, οι μεγαλύτερες του είδους τους».

Διαβάστε επίσης:

«Κίνα και Ελλάδα ανοίγουν παράθυρο πολιτισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης»