ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» Τσίπρα στην πολιτική συμμαχιών

«Ναι» Τσίπρα στην πολιτική συμμαχιών

Άνοιγμα Τσίπρα στο μεσαίο χώρο, εν μέσω διαφωνιών για τις συμμαχίες. Το δίλημμα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την πρόκληση εκλογών ή αν θα περιμένει να «σαπίσει» η κυβέρνηση έθεσε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της πρότασης της πλειοψηφίας για την πολιτική συμμαχιών, ενώ απορρίφθηκε η τροπολογία Λαφαζάνη, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπεραμύνεται της εισήγησης για άνοιγμα προς όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και επιθυμούν την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε προσχηματικές τις αντιρρήσεις που εκφράζονται για δήθεν αλλοίωση του πολιτικού προσανατολισμού του κόμματος και απώλεια του ριζοσπαστικού του χαρακτήρα.

«Εγώ είμαι απόλυτα ανοιχτός στην κριτική και στις διαφορετικές οπτικές, δεν έχω το αλάθητο αλλά δε θα ανεχτώ κάποιοι να λένε ότι θα οδηγήσουμε το λαό σε μια νέα μεγάλη διάψευση, σε νέες Βάρκιζες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά την ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ένα άνοιγμα στην Κεντροαριστερά οποιασδήποτε μορφής και παραλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρέπει να επιχειρήσει συνεργασίες συνολικά ή επιλεκτικά με κεντροαριστερές δυνάμεις αλλά αντίθετα να ανοίξει ισχυρό μέτωπο απέναντι τους με στόχο τη συρρίκνωσή τους και τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνικής βάσης »,διευκρίνισε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Διαβάστε επίσης: Η Κωνσταντοπούλου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ