ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η «μικρή ΔΕΗ» - Απειλούν με μπλακ άουτ οι συνδικαλιστές

Στη Βουλή η «μικρή ΔΕΗ» - Απειλούν με μπλακ άουτ οι συνδικαλιστές

Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», γνωστότερο ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Από τη ΝΔ έχει οριστεί εισηγητής ο Κωνσταντίνος Σκρέκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανάσιος Πετράκος.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» αναμένεται να εξεταστεί σε σύσκεψη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλου πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι ενστάσεις από βουλευτές κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο-πραπαιτούμενο για τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και οι επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας και Τάκης Ρήγας.

Πάντως, πηγές από το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι «δεν πάμε στα τυφλά να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα», θέτοντας σειρά ζητημάτων, όπως το τίμημα πώλησης της ΔΕΗ, η αντιμετώπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, η μείωση της τιμής του ρεύματος, οι θέσεις εργασίας κλπ.

Αλλά και συνολικά από την κυβέρνηση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν τελικά αλλαγές στο νομοσχέδιο, περιορισμένης όμως έκτασης.

Την ίδια ώρα, απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του σωματείου «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στο Μαξίμου για να λύσουν το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τη «μικρή ΔΕΗ»