ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Δεν απαντώ σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

Δένδιας: Δεν απαντώ σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής

Την τακτική που ακολούθησε ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως δηλώνει πως θα εφαρμόσει και στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Νίκος Δένδιας.

Με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δηλώνει αδυναμία να απαντήσει εγγράφως σε θέματα, που θέτει η Χρυσή Αυγή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, διότι το αντίθετο θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού και την ανάθεσή της στον όμιλο LAMDA DEVELOPMENT.

«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ελένη Ζαρούλια, σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και πέντε ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για την τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Κ.Π.Δ.), ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Δένδιας, το οποίο διαβιβάστηκε με ημερομηνία 24 Ιουνίου 2014.

Στη βουλευτή έχει, πάντως, απαντήσει εγγράφως ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, για να επισημάνει ωστόσο στην κ. Ζαρούλια ότι τα διαλαμβανόμενα στην ερώτησή της δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό η Ζαρούλια