ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορφανός: «Θα σταθώ ως Σαλονικιός για το Μετρό-Όχι κυβερνητικά»

Ορφανός: «Θα σταθώ ως Σαλονικιός για το Μετρό-Όχι κυβερνητικά»

Τη θέση ότι δεν θα σταθεί κυβερνητικά, αλλά ως Σαλονικιός εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, αναφερόμενος στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ορφανός μιλώντας στον Real Fm, υποστήριξε πως το Μετρό αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα, για τα οποία «το υπουργείο θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλες του τις δυνάμεις».

«Το μετρό έχει καθυστερήσει, όλοι το ξέρουμε. Το ’12 έπρεπε να το έχουμε σε χρήση. Ξεπερνάμε τα εμπόδια, ένα - ένα. Η κυβέρνηση έκανε τις προσπάθειες. Υπάρχει αυτήν τη στιγμή μια διαδικασία στο ΣτΕ που προήλθε από τον Δήμο και συγκεκριμένα για τον Σταθμό Βενιζέλου. Έχουν μεταφερθεί τα μηχανήματα και θα δουλέψουν όλο το υπόλοιπο κομμάτι, μέχρι να δούμε τι θα γίνει στον Σταθμό Βενιζέλου, εκεί είναι η Αρχαία Εγνατία οδός, έχει βρεθεί το αποτύπωμά της, εκπληκτικό και πρέπει να διασωθεί. Η τελική λύση είναι να διασωθούν και να υπάρχει ο σταθμός της Βενιζέλου, γιατί είναι στο κέντρο της εμπορικής Θεσσαλονίκης, άρα τον θεωρούν απαραίτητο», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης εξέφρασε την άποψη πως, «θα πρέπει να μεταφερθεί κέντρο δράσεως της “Αττικό Μετρό” στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να γίνει το έργο από μακριά. Όσο καλή διάθεση και να έχεις, αυτά που ο κ. Περιφερειάρχης είπε και συμφωνώ μαζί του τα έχω αποτυπώσει σε σειρά ερωτήσεων, παρεμβάσεων στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως τα χρήματα υπάρχουν.

Σχολιάζοντας το θέμα της Θράκης, ο κ. Ορφανός, δήλωσε πως ο ίδιος έχει ετοιμάσει έναν σχεδιασμό και σε αυτόν τον σχεδιασμό ένας πρωταγωνιστικός ρόλος είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Επειδή του δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς ακτοπλοϊκώς και προς την Τουρκία και προς τα νησιά, άρα μιλάμε για την εκβάθυνση του λιμανιού. Η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα μας δώσει τεράστιες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου προς τη Μαύρη Θάλασσα, βόρεια» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Θα μπούμε στη μάχη της ανάπτυξης της περιοχής ξεκινώντας από το λιμάνι. Θα δούμε όλες τις δράσεις που αφορούν την Ξάνθη και τη Ροδόπη, όπου τα προβλήματα είναι εντονότερα κυρίως βοηθώντας στις περιοχές να αποκτήσουν αυτά που τους λείπουν, από το πιο απλό που είναι το σχολείο προχωρώντας σε δράσεις αθλητισμού. Αυτό το χρονικό διάστημα το υπουργείο ελέγχει περισσότερα από 300 επενδυτικά σχέδια. Θα εγκριθούν πάνω από 250. Ένα τεράστιο κομμάτι των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν πρωτογενή τομέα, τουρισμό και κάποια είναι και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, μεταποίηση, θα γίνει στη Θράκη» είπε τέλος.

Διαβάστε επίσης:

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέρ του Αλέξη Τσίπρα

Ροή Ειδήσεων