ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: «Μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Guardian: «Μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Οι ιστορίες από την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, ξεπερνούν την πραγματικότητα, σχολιάζει αρθρογράφος της Guardian σε άρθρο με τίτλο "Μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να σώσει την Ελλάδα – και την Ευρώπη – από την καταστροφή".

Από ιατρικές παρωδίες μέχρι την απροκάλυπτη βία κατά των μεταναστών, η ελπίδα είναι δύσκολο να βρεθεί, αναφέρει.

Ο αρθρογράφος περιγράφει την ιστορία ενός 54χρονου καρδιοπαθή ο οποίος χρειάζονταν να χειρουργηθεί. Ήταν άνεργος και ανασφάλιστος, μια κοινή πραγματικότητα για πολλούς Έλληνες πολίτες από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008. Το νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε να τον δεχτεί, λόγω του φόβου ότι δεν θα πληρωθεί και τελικά η επέμβαση πραγματοποιήθηκε μόνο μετά την παρέμβαση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό.

Τέτοια περιστατικά είναι όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Χρήστος Σιδέρης δηλώνει στην εφημερίδα ότι το κέντρο δέχεται τους πιο απελπισμένους. "Η κλινική δέχεται μόνο τους φτωχούς και ανέργους, ανθρώπους χωρίς ασφάλιση, ανθρώπους με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, όλες τις ηλικίες και φύλα ακόμα και πρώην βιομήχανους που έχουν πέσει από την οικονομική κορυφή", δηλώνει.

"Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία βάζει τα χρήματα πάνω από τις ζωές των ανθρώπων", προσθέτει.

Ο αρθογράφος αναφέρεται επίσης στη διαφθορά και παραοικονομία, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, η Ελλάδα έχει τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων, η παραοικονομία στην Ελλάδα έφτανε το 2012 το 24% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο αρθογράφος σημειώνει ότι στην Ελλάδα η ακραία φτώχεια, οι αυτοκτονίες και η χρήση των ναρκωτικών έχουν εκτιναχθεί.

Αναφέρεται στα λόγια του σλοβένου φιλοσόφου Σλαβόι Ζίζεκ ο οποίος υποστηρίζει ότι μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να σώσει την Ευρώπη, μαζί με την Ελλάδα, από το να διολισθήσει πιο βαθιά στο τέλμα τις λαϊκίστικης δεξιάς που στρέφεται κατά των μεταναστών.

Η Αριστερά αδιαμφισβήτητα αναπτύσσεται, υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μ. Γλέζος στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου (pic)

ΣΥΡΙΖΑ: «Μυρίζει εκλογές»