ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Μακρή – Πιπιλή στη Βουλή

Άγριος καυγάς Μακρή – Πιπιλή στη Βουλή

Τα έβαλε με όλους η βουλευτής των ΑΝΕΛ. Σκληροί χαρακτηρισμοί από τους βουλευτές της ΝΔ Βλάχο και Κυριαζίδη

Έντονη αντιπαράθεση που επεκτάθηκε και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείτο το θέμα των λαϊκών αγορών.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχή Μακρή έστρεψε τα βέλη της εναντίον της κυβέρνησης πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών αλλά και του προέδρου κ. Γιώργου Βλάχου, ο οποίος μίλησε για «παράσταση εκ μέρους της για τα κανάλια και τα blogs»..

Αφορμή για το νέο επεισόδιο ήταν η κριτική που άσκησε η «γαλάζια» βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή όσον αφορά την ατιμωρησία στο Δημόσιο. Όπως είπε, τα πειθαρχικά συμβούλια στο παρελθόν κωλυσιεργούσαν να κρίνουν «τα λαμόγια και τους παιδεραστές δημοσίους υπαλλήλους».

Η κ. Μακρή εξερράγη φωνάζοντας «ντροπή» για όσα είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Ρ.Μακρή: Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια...

Φ.Πιπιλή: Στο χωριό σας αυτά...

Ρ.Μακρή: Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε, εγώ εκπροσωπώ τους δημοσίους υπαλλήλους...

Φ.Πιπιλή: Καλά, αρχίσαμε πάλι...

Γ.Βλάχος (προς την κ. Μακρή): Λογοκρισία στους συναδέρφους θα κάνετε; Ποια είστε εσείς; Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη! Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας. Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!

Ρ. Μακρή: Δε θα με διώξετε, καταλάβατε;

Γ.Βλάχος: Είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα blogs. Άντε επιτέλους...

Η κ. Μακρή συνέχισε να φωνάζει διαμαρτυρόμενη για τη στάση του κ. Βλάχου.

Η κ. Πιπιλή επιχείρησε να συνεχίσει την ομιλία της επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει.

Η κ. Μακρή όμως συνέχισε να αντιδρά σε έντονο ύφος με αποτέλεσμα η κ. Πιπιλή να φύγει από την αίθουσα, ενώ το ίδιο έκανε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε την κ. Μακρή «τι παριστάνει». «Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδερφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε...» της είπε ο κ. Βλάχος, ενώ ακούστηκε έτερος βουλευτής της ΝΔ, ο Δ. Κυριαζίδης, να λέει ότι «είναι 2.00 η ώρα και φαίνεται ότι δεν πήρε ακόμα τα φάρμακό της», ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου και όχι φρενοκομείο».

Από την πλευρά της η κ. Πιπιλή φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη την λήψη των μέτρων που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τις περιπτώσεις αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς.

Επιστολή Φούντα προς Μεϊμαράκη

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη απέστειλε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα με αφορμή τον άγριο καβγά με την Ραχήλ Μακρή και άλλους βουλευτές. Στην επιστολή της αναφέρεται στην κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω τη σφοδρή μου δυσαρέσκεια για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, που κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν πολλοί συνάδελφοι βουλευτές που αγανακτούν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, οι οποίες δεν τιμούν επ' ουδενί τον κοινοβουλευτικό μας πολιτισμό και την δημοκρατική μας κουλτούρα.

Αναγκάστηκα -με μεγάλη μου λύπη- να αποχωρήσω από την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και κόσμιου διαλόγου.

Συχνά, αισθανόμαστε ότι πλέον υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων: αυτοί που δημιουργούν εντάσεις προς χάριν δημοσιότητας και αυτοί που υπομένουν σιωπηλά.

Είμαι βέβαιη πως θα προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Με εκτίμηση, Νίκη Φούντα Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα στο MEGA - «Είστε βλάκας και ηλίθιος» (vid)