ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Ευσταθόπουλου από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Παραίτηση Ευσταθόπουλου από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά

Εκτενής συζήτηση παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με την παραίτηση του Σαράντου Ευσταθόπουλου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά εκτός πόλης, να αποτελεί την πρώτη έμπρακτη αντίδραση.

Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο κ. Ευσταθόπουλος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιάννη Ξυπολιά, κάνει εκτενή αναφορά στον λόγο που τον οδήγησε σε αυτήν του την πράξη.

Το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια πριν λίγες ημέρες και ενώ όλοι πίστευαν ότι είχε λυθεί οριστικά πριν τις εκλογές, με την επιλογή του Ραλλείου ως την πιο ενδεδειγμένη λύση για την επίλυση του κτιριακού.

Τελικά όμως φαίνεται ότι το θέμα αναζωπυρώθηκε για τα καλά, ενώ αναμένεται να υπάρξουν ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης του Σαράντου Ευσταθόπολου:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας κοινοποιώ και ηλεκτρονικά το κείμενο της παραίτησής μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά:

''Με αφορμή το μείζον θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά εκτός της πόλης, το οποίο και επανήλθε στο προσκήνιο εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ όλοι είχαμε τη διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν, θέλω να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, σαν ύστατη πράξη διαμαρτυρίας στον εμπαιγμό που υπόκεινται οι θεσμοί, οι φορείς και τελικά ολόκληρος ο πειραϊκός λαός, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Το ζήτημα της μεταφοράς των δικαστηρίων είναι μείζον, ο εμπαιγμός που έχουμε υποστεί όλο αυτό το διάστημα όμως είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Εξακολουθώ να πιστεύω και να στηρίζω με πάθος την αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη παραμονή των δικαστηρίων Πειραιά εντός του κέντρου της πόλης, κάτι που άλλωστε εκφράζει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το σύνολο των φορέων του Πειραιά.

Συνάμα όμως αισθάνομαι ότι θίγεται η νοημοσύνη μου και κατ' επέκταση το κύρος και η αξιοπρέπεια του πειραϊκού λαού, από τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύεται η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο γειτονικό δήμο Νίκαιας-Ρέντη, την ίδια ώρα που ο Δήμος Πειραιά έχει δώσει λύση στο κτιριακό πρόβλημα, παραχωρώντας το καλύτερο ακίνητο που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς, και δεν είναι άλλο από το κτίριο του Ραλλείου στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου, έναντι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Δημαρχείου Πειραιά και του σταθμού Μετρό που θα παραδοθεί εντός των επόμενων ετών προς χρήση.

Είναι πεποίθησή μου δε, ότι μόνο η ταυτόχρονη παραίτηση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων της πόλης καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, θα στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα προς το κέντρο λήψης αποφάσεων-που δεν είναι άλλο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης-ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε καν συζητούμε το θέμα μεταφοράς των Δικαστηρίων εκτός Πειραιά.

Σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω ότι θα παρακολουθήσουμε ένα χιλιοπαιγμένο έργο σαν απλοί θεατές και θα αποχαιρετήσουμε δια παντός τα Δικαστήρια Πειραιά από το κέντρο της πόλης.

Εύχομαι να διαψευσθώ κατηγορηματικά από τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Κλείνοντας μια ακόμα θητεία στα κοινά του Δήμου Πειραιά, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν εμπράκτως τα 8 αυτά χρόνια ενασχόλησής μου εκ των θέσεων του Διαμερισματικού Συμβούλου, του Δημοτικού Συμβούλου και του Αντιδημάρχου Πειραιά, τους Δημάρχους Πειραιά Χρήστο Αγραπίδη και Βασίλη Μιχαλολιάκο που με συμπεριέλαβαν στους συνδυασμούς τους, τους ανθρώπους του στενού οικογενειακού και φιλικού μου περιβάλλοντος, όπως επίσης και τους γονείς και τα αδέρφια μου, που ήταν πάντα δίπλα μου σε κάθε δύσκολη ή λιγότερο δύσκολη απόφαση.

Ευχόμενος καλή θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη που αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου Πειραιά το Σεπτέμβριο, θέλω να δηλώσω ότι ένας σημαντικός κύκλος ενασχόλησης με τα δημοτικά κοινά του Πειραιά για μένα έκλεισε, κάτι όμως που δε συνεπάγεται και παύση του ενδιαφέροντός μου για τα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και διαμένω, του Πειραιά που αγαπώ και υπηρετώ με πάθος.''

Με τιμή,

Σαράντος Ευσταθόπουλος»

Πηγή: piraeuspress.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Παραιτήθηκε ο Ευσταθόπουλος από τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου