ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσαν τον Παπούλια να επισκεφθεί τις φυλακές του Γεντί Κουλέ

Κάλεσαν τον Παπούλια να επισκεφθεί τις φυλακές του Γεντί Κουλέ

Να επισκεφθεί τις πρώην φυλακές του Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν μαρτυρήσει αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, προσκαλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Δανιηλίδης είχε απευθύνει προφορικά την πρόσκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο προεδρικό μέγαρο, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, και τώρα έστειλε στον κ. Παπούλια και σχετική επιστολή.

Μια τέτοια επίσκεψη θα μπορούσε να γίνει κατά την παρουσία του κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επισημαίνει ο δήμαρχος. Παράλληλα προσθέτει ότι το Γεντί Κουλέ έχουν επισκεφθεί ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας και σημειώνει: "Μόνιμο μέλημα και έγνοια μας είναι τα παιδιά μας να διδαχθούν την αλήθεια και να κρίνουν μόνα τους τα ντοκουμέντα και καθώς μεγαλώνουν να γίνονται ενεργοί πολίτες, ικανοί να αποτρέψουν αντεθνικά, αντιδημοκρατικά, φασιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα και τακτικές τις οποίες κατακρίνουμε και μαχόμαστε".

Διαβάστε επίσης:

Περίμεναν την αποχώρηση Κορκίδη