ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Παράνομη είναι η αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες του Μητσοτάκη

Χρυσοβελώνη: Παράνομη είναι η αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες του Μητσοτάκη

Δήλωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και την προσφυγή Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά:

«Παράνομη και καταχρηστική είναι η αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες του κ. Μητσοτάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο των αγωγών στρεφόμενος δικαστικά κατά συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το γεγονός μάλιστα ότι επιχειρεί με δικολαβίστικα τεχνάσματα να ταυτίσει αξιολογήσεις και διαθεσιμότητες δείχνει πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποτιμά όχι μόνο το δικαστήριο αλλά και την κοινή γνώμη. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα οφείλουμε να επαναλάβουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι:

1. Πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος φορέας της Πολιτείας (ΕΚΔΔΑ) που ο ίδιος εποπτεύει – όχι δηλαδή η ΑΔΕΔΥ ή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- απέρριψε το σύστημα αξιολογήσεων Μητσοτάκη (ν. 4250/14) ως αυθαίρετο και αντιφατικό!

2. Για τους «διαθέσιμους» καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης τον «άδειασαν» σήμερα τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος όσο και η υφυπουργός του κ. Χριστοφιλοπούλου, που υποσχέθηκαν από κοινού ότι οι σχετικές διαδικασίες θα αναθεωρηθούν άμεσα!

Μετά τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι δεν πρέπει να φταίει στον κ. Μητσοτάκη καμία ΑΔΕΔΥ. Η ομολογία αποτυχίας των πολιτικών του, δυστυχώς για εκείνον, έρχεται από την ίδια τη Συγκυβέρνηση».