ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Σαφές μήνυμα ότι «η Ελλάδα και τα σύνορά της δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» έστειλε από τη Ρόδο ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Επί τάπητος στη σύσκεψη βρέθηκε η διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων παράνομων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου.

Ο υπουργός φρόντισε να υπογραμμίσει ωστόσο ότι «πρέπει και να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών, που πολλές φορές είναι πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση» σημειώνοντας ότι «η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, για παράδειγμα, δημιούργησε ένα πρόσθετο κύμα προσφύγων που αναζητά διαρκώς τρόπο να έλθει στη χώρα μας».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήρε το έργο του Λιμενικού, υπογραμμίζοντας ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν τιτάνια προσπάθεια για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, πολλές φορές η προσπάθεια είναι υπεράνθρωπη» και πρόσθεσε:

«Από την πλευρά μας, αξιοποιούμε καθημερινά κάθε κονδύλι της Ευρώπης για τεχνικά μέσα και για ενίσχυση του προσωπικού. H Ελλάδα δεν πρόκειται να χαλαρώσει στην περιφρούρηση των συνόρων της. Τα σύνορά της, όμως, είναι και σύνορα της Ευρώπης. Γι' αυτό, εξάλλου, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός -προσωπικά- έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αναδειχθεί το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης: Κακλαμάνης: Ο τόπος δεν χρειάζεται τώρα εκλογές