ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για χρηματισμό ιατρού: «Θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα»

Βορίδης για χρηματισμό ιατρού: «Θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα»

Δηλώσεις για τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ' εξακολούθηση, έκανε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.


«Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας ανεστάλησαν τα καθήκοντα του συγκεκριμένου ιατρού και έχει κινηθεί εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία. Ανάλογα με την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον πολίτη που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού: «Θέλω στο σημείο αυτό, εκτός από αυτά που είναι αυτονόητες δράσεις απέναντι σε φαινόμενα παρασιτισμού και παρανομίας που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ηθικοκοινωνική απαξία, να συγχαρώ τον πολίτη ασθενή ο οποίος κατήγγειλε αυτή την πράξη που τελέσθηκε σε βάρος του. Θα ήθελα ταυτοχρόνως να αποτελέσει αυτός ο πολίτης παράδειγμα για όλους τους πολίτες που τυχόν υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές.

Είναι απολύτως σαφές ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αφορούν παρά τη μειοψηφία επίορκων λειτουργών και προφανώς δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ιατρών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και η απόφαση του Διοικητή του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, για αναστολή άσκησης καθηκόντων του ιατρού-καρδιοχειρουργού στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παράλληλα κινείται και η υπόλοιπη πειθαρχική και διοικητική διαδικασία σε βάρος του ιατρού, σύμφωνα με το νόμο.

Διαβάστε επίσης:

Σε αργία γιατρός που κατηγορείται για χρηματισμό

Κακουργηματικές διώξεις σε καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού

Μ. Βλασταράκος: «Καταδικάζουμε τα φαινόμενα χρηματισμού»

Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου εκβίαζε ασθενείς για «φακελάκι»