ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης: Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης

Ν. Βούτσης: Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοβουλίου και θα εκτιμήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο θέμα του δημοψηφίσματος επί τόπου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις ενέργειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Βούτση.


Ο κ. Βούτσης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με την ΠΓ του κόμματος, ενέκριναν την πρόταση του προεδρείου της ΚΟ για τη μη νομιμοποίηση της αυριανής διαδικασίας συζήτησης στο Θερινό Τμήμα, με θέμα την έγκριση ή όχι ως «παραδεκτής», της πρότασης που σύμφωνα με το Σύνταγμα υπεβλήθη, για δημοψήφισμα σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ», από περισσότερους των αναγκαίων των 120 βουλευτών.

Ο κ. Βούτσης τονίζει ότι «η κυβερνητική απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής».

Αφού πρώτα αποσαφηνιστούν οι εξελίξεις, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις για τη συνέχεια.