ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλιδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει ατζέντα

Ν. Ανδρουλιδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει ατζέντα

Την αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων δημοτικών και ευρωεκλογών έκανε ο γραμματέας της ΚΠΑ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.


Αρχικά ο κ. Ανδρουλιδάκης τόνισε πως με την απόφασή του να μπει σε συμμαχία των πολιτικών δυνάμεων, με την Ελιά, το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τον διάλογο για το μέλλον του χώρου και απέδειξε έμπρακτα ότι είναι ένα ανοικτό κόμμα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι προσπαθεί να συντηρήσει κλίμα προώρων εκλογών και προσδοκία αλλαγής κλίματος σε περίπτωση επικράτησής του, χωρίς να διαθέτει ατζέντα, ενώ επισήμανε ότι η αποδυνάμωση της ΝΔ στις εκλογές, συνιστά ένδειξη ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. «Οι ακραίοι της μιας πλευράς οραματίζονται τη ρεβάνς του εμφυλίου και της άλλης πλευράς να επαναφέρουν την ιδεολογία του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», είπε.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελιάς, υποστήριξε πως σε αντίθεση με το αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, έδωσε τη δυνατότητα για το μέλλον του χώρου, για να υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο τώρα τα ιδεολογικά ρεύματα που εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να μπουν σε ενεργή κοινή συζήτηση ιδεών και θέσεων. «Σε αυτή την πορεία δεν διακυβεύεται ούτε στιγμή η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σκεύος εξουσίας που κάνει επιλογές α λα καρτ» αλλά κάνει εθνικές στρατηγικές επιλογές. Ο γραμματέας της ΚΠΕ είπε ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση της τρίτης προοδευτικής λύσης γίνεται γιατί το έχει ανάγκη και ο τόπος και η παράταξη, επισημαίνοντας ότι η πρόσκληση προς άλλες δυνάμεις και πρόσωπα δεν γίνεται για πρώτη φορά. Αφήνοντας δε αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, προς το Ποτάμι αν και χωρίς να το κατονομάσει, μίλησε για «κάποιους νεοσύστατους παίκτες» που «φάνηκαν να σηκώνουν νέα τείχη μέσα από παιχνίδια που παρουσιάζουν κάθε παλιό ως ξεπερασμένο» για να συμπληρώσει ότι «δεν χρειάζονται νέες διαιρετικές επιλογές».

Τέλος, σημείωσε ότι η τρίτη επιλογή, αυτόνομη από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ευοδωθεί από την ισότιμη συνεργασία των δυνάμεων. Είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, γίνεται συνέδριο συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων «στο οποίο θα οδηγηθούμε μέσα από πλατιά διαδικασία βάσης, με ανοικτό διάλογο όλων των κομμάτων και προσώπων», ότι οποιαδήποτε εκλογή συνέδρων θα υπαγορεύεται από διαδικασίες βάσης, ότι θα συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή που θα αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς και από τον κοινωνικό χώρο. «Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την πολιτική αυτονομία του» τόνισε και είπε ότι στην πορεία προς το συνέδριο θα υπάρξει ειλικρινής ανοικτή συζήτηση θέσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους «και τους συντρόφους της Ελιάς». Υπογράμμισε, τέλος, ότι πριν από τις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρχει η προγραμματική προοδευτική και ρεαλιστική πρόταση της τρίτης λύσης.