ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Σαμαράς δεν απαντά στον ΓΑΠ;

Γιατί ο Σαμαράς δεν απαντά στον ΓΑΠ;

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε σήψη οι νυν και οι πρώην πρωθυπουργοί μιλούν μεταξύ τους με υπονοούμενα – Τι κρύβουν από τον ελληνικό λαό;

Ο λαός παρακολουθεί άναυδος τον Γιώργο Παπανδρέου να περνά στην αντεπίθεση, να βάλλει κατά του Σαμαρά και να αφήνει περίεργα και θολά υπονοούμενα για όλους τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς χωρίς κανείς να δίνει επαρκείς απαντήσεις.

Προκαλεί εντύπωση η «σιωπή» του Αντώνη Σαμαρά για τα στοιχεία του 2009.

Γιατί ο κ. Παπανδρέου αφήνει τέτοια υπονοούμενα για τα στοιχεία του ελλείμματος; Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν αποκαλύπτει την αλήθεια να τον βάλει στην θέση του;

Το newsbomb.gr «ξεδιπλώνει» την περίεργη αυτή διαμάχη βλέποντας την κόντρα των δυο ανδρών από άλλη οπτική γωνία.

Ότι ο κ. Παπανδρέου έχει χαράξει τη δική του πορεία στο πολιτικό σκηνικό έχοντας εγκαταλείψει τη χώρα στο απόλυτο κενό και στο έλεος των δανειστών είναι γνωστό.

Το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ποτέ επαρκείς απαντήσεις γιατί η χώρα μπήκε στα μνημόνια - όπως μπήκε με επαχθέστατους όρους- , είναι επίσης γνωστό.

Επίσης είναι κοινά παραδεκτό ότι δεν έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις για ποιους λόγους άφησε τη χώρα έρμαιο των «παιχνιδιών» με τα CDS, ενώ οι αόριστες εξηγήσεις που δίνει για το έλλειμμα του 2009 είναι από πολλούς αμφισβητούμενες.

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η ανέλπιστη στάση της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Σαμαρά χωρίς να πάρει την... απάντηση που θα ανέμεναν πολλοί από το Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου ρωτά τα ακόλουθα για τα οποία από την πλευρά του Mεγάρου Μαξίμου δεν ακούστηκε ούτε έστω ένα δείγμα δυσφορίας.

Ρωτάει λοιπόν:

1ον. «Γιατί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή και επικύρωσε έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat - για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;»

2ον. «Γιατί δεν ζήτησαν χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο, αναθεώρηση των στοιχείων της οικονομίας;»

3ον. «Γιατί δεν απαίτησαν από τους εταίρους μας, χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος προσαρμογής;»

4ον. «Γιατί δεν προχωρούν στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής; Και μάλιστα, αν δεν τους αρκεί το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που συστάθηκε το 2012 για τα στατιστικά στοιχεία του 2009, γιατί δεν προχωρούν στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο;».

Σε άλλο σημείο μάλιστα της απάντησής του ο κ. Παπανδρέου γίνεται ακόμα πιο σκληρός γράφοντας:

«Ο Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει σήμερα εξηγήσεις στους Έλληνες.

Ή συμφωνεί με την κα Βούλτεψη, όποτε οφείλει να πράξει τα προεκτεθέντα και μάλιστα, σήμερα ή δεν συμφωνεί και πράττει σήμερα κιόλας τα δέοντα, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του.

Κανείς δεν προχωρά πατώντας σε δύο βάρκες».

Από την άλλη πλευρά, σιγή ιχθύος. Καμία απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκουν διότι ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να απαντήσει όχι στον Παπανδρέου, αλλά στον ελληνικό λαό. Και δυστυχώς τα ερωτήματα που θέτει ο Παπανδρέου είναι εύστοχα.

Κύριε Αντώνη Σαμαρά απαντήστε στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο αφού τα στοιχεία επί Παπανδρέου ήταν μαγειρεμένα δεν ζητήσατε αναθεώρηση;

Απαντήστε γιατί όλοι ψηφίσατε τον προϋπολογισμό του 2013;

Απαντήστε γιατί δεν συστάθηκε εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια;

Μέχρι να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων ο κ. Σαμαράς είναι προφανές ότι κάτι σάπιο συμβαίνει στο... βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κάτι δεν πάει καλά.

Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί της Ελλάδας ξέρουν κάτι που δεν ξέρει ο ελληνικός λαός;

Γιατί μιλούν ο ένας στον άλλο με υπονοούμενα; Γιατί διαχέεται στον αέρα μια περίεργη συνωμοσιολογία που αγγίζει τα όρια της συγγραφικής δεινότητας του Ντάν Μπράουν; Υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία σε κεντρικό επίπεδο την οποία την τηρούν όλοι;

Τι ακριβώς παζαρεύει ο κ. Παπανδρέου; Την προσωπική του πολιτική επιβίωση ή και των υπολοίπων;

Και για να εξηγούμαστε, κανέναν πολίτη δεν ενδιαφέρουν οι όποιες δικαιολογίες του Γιώργου Παπανδρέου. Ο «κύριος» αυτός έχει καταδικαστεί πολιτικά τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του από τον λαό και την περίοδο διακυβέρνησης του θα την γράψει με μεγάλα μαύρα γράμματα ο ιστορικός του μέλλοντος.

Όμως ο σημερινός πρωθυπουργός έχει χρέος να βάλει τον κ. Παπανδρέου στη... θέση του και να ρίξει άπλετο φως στην σκοτεινή περίοδο του 2009.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα μπλέκονται περισσότερο και δυστυχώς θα δικαιωθούν όλοι αυτοί εις τους οποίους ρίχτηκε η λάσπη της συνωμοσιολογίας και του περιθωρίου...

Θα δικαιωθούν όλοι όσοι έλεγαν ότι ο Σαμαράς με τη στάση του καλύπτει αρχικά τον κυβερνητικό του «συνέταιρο» Βαγγέλη Βενιζέλο που συμμετείχε πιστά στην διακυβέρνηση Παπανδρέου και κατ' επέκταση καλύπτει και όλους τους υπόλοιπους. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί κάποιοι να θέλουν να ξεχάσουμε το Καστελόριζο, όμως ο λαός δεν ξεχνά...

Και δυστυχώς ή ευτυχώς σε τόσο σοβαρά ζητήματα η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι ενοχή!

Υ.Γ 1. : Το ρεπορτάζ για το «φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Γ. Παπανδρέου δεν τελειώνει εδώ. Θα έχει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Υ.Γ 2. : Ερώτηση προς Μαξίμου: Εκτός από την επιστολή που έστειλε ο Παπανδρέου, έστειλε και άλλο ΜΗΝΥΜΑ στο Μαξίμου;

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: Η απάντησή του για τα στατιστικά του 2009

Αποκάλυψη: Το βούλευμα κόλαφος για την ΕΛΣΤΑΤ!

Να χυθεί άπλετο φως τώρα!

Στέλνουν στο αρχείο το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

«Βόμβα» Γεωργαντά: Εθνική προδοσία το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ