ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τροχαία Αττικής ο Β. Κικίλιας

Στην Τροχαία Αττικής ο Β. Κικίλιας

Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος του υπουργού ήταν να ενημερωθεί για τις δράσεις της Υπηρεσίας.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαναγιώτου και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

Στον υπουργό παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, επισημαίνοντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι η βάση του προγράμματος δράσης που εφαρμόζεται είναι η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται με διαρκή παρουσία της Τροχαίας σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους, αλλά και με συστάσεις που καθημερινά κάνουν οι τροχονόμοι στο οδικό δίκτυο.

«Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Τροχαίας έχουν αναλάβει μία πολύ σημαντική αποστολή: Να είναι δίπλα στον πολίτη, στον οδηγό και τον πεζό, για να τους προστατέψουν και να αποτρέψουν την παραβατικότητα στο οδικό δίκτυο.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο δρόμο για την πρόληψη και όχι το 'σύστημα ενέδρα', δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον τηρήσουμε με συνέχεια και συνέπεια.»

Παρουσιάστηκαν και στατιστικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013 για την Αττική σύμφωνα με τα οποία υπήρξε μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων σε ποσοστό -29,2%, καθώς και μείωση των νεκρών σε ποσοστό -33,6%.