ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Το θέμα του ΠτΔ θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο

Κουβέλης: Το θέμα του ΠτΔ θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο

«Το πολιτικό κλίμα τον Μάρτιο του 2015 θα κρίνει την εκλογή του Προέδρου», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το διάλογο του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι το μόνο προαπαιτούμενο που θέτει η ΔΗΜΑΡ είναι να ωθήσουμε τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων προς προοδευτική κατεύθυνση. Στην αμέσως επόμενη ερώτηση «αν σας ζητηθεί να συναινέσετε στην προεδρική εκλογή», ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων.

«Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που θα ασκούνται. Η ένταξη άλλωστε, στον διάλογο – και ως προαπαιτούμενο μάλιστα - του θέματος της προεδρίας της Δημοκρατίας είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι», αναφέρει ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει επίσης ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, επαναλαμβάνει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη, θεωρεί ότι η «μεταρρυθμιστική τάση» κάνει λάθος μη αποδεχόμενη τον διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ΔΗΜΑΡ θα πετύχει την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη (pics)