ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Μωραΐτη στο ΥΠΑΝ για την λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές

Κριτική Μωραΐτη στο ΥΠΑΝ για την λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές

Αιχμές κατά του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε συγκεκριμένες περιοχές αφήνει ο Θάνος Μωραΐτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι οι επιφυλάξεις που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επιβεβαιώθηκαν περίτρανα.

Επικαλούμενος στοιχεία σημειώνει ότι «η πρώτη απόπειρα εφαρμογής της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης που ορίζει 10 περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές, απέτυχε παταγωδώς. Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν, οι δε καταναλωτές απείχαν με ηχηρό τρόπο από την αγορά».

Όπως υποστηρίζει ο Θάνος Μωραΐτης «η συγκεκριμένη ρύθμιση όχι μόνο δημιούργησε αναίτια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο αλλά είναι απολύτως αυθαίρετη καθώς αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθύνει πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης «να συνομιλήσει με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις με την αγορά και τους καταναλωτές ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων θα εφαρμοστεί