ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χαρδούβελη με Σαπέν

Συνάντηση Χαρδούβελη με Σαπέν

Συνάντηση με τον Γάλλο Μισέλ Σαπέν είχε ο Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών.Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους.

«Το δεύτερο εξάμηνο φέτος είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη και η ιταλική Προεδρία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες βάσεις και προσανατολισμούς στην ευρωπαϊκή πολιτική», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας ,αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε «οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Παρ' ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη» και πρόσθεσε ότι «η Γαλλία έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη».

Επεσήμανε δε ότι «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν, γιατί δημιουργούν την απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε».

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι «η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά, για να γίνει αυτό πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται».

Προέβλεψε δε ότι «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης».

Για τις οικονομικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων». «Μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε, «ένα δυνατό ευρώ, που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο».

Τέλος, εξέφρασε τη θλίψη του προς τις οικογένειες στη Γαλλία που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Η Γαλλική Κυβέρνηση υποστηρίζει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο