ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορίζουν τα παιδιά τους και στην Ευρωβουλή

Διορίζουν τα παιδιά τους και στην Ευρωβουλή

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαγορεύει στους ευρωβουλευτές να διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου, ωστόσο το ελληνικό δαιμόνιο χτύπησε και πάλι.

Ο λόγος για τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Επιτήδειο, Λευτέρη Συναδινό και Λάμπρο Φουντούλη, οι οποίοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο που επί τόσα χρόνια ακολουθούσαν τα "μεγάλα" κόμματα.

Έτσι, ο κ. Επιτήδειος προσέλαβε στο προσωπικό του γραφείο την κόρη του κ. Συναδινού, την ώρα που ο τρίτος ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Φουντούλης προσλάμβανε την κόρη του κ. Επιτήδειου.

Στον ίδιο δρόμο της οικογενειοκρατίας και ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος έστειλε το γιο του να εργαστεί στην ευρωομάδα των Αντιφεντεραλιστών, στην οποία ο ίδιος ανήκει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαρία Σπυράκη της ΝΔ, η οποία επέλεξε δύο παιδιά παλαιών πολιτικών της ΝΔ, του Πέτρου Μολυβιάτη και του Γεράσιμου Ζαγορίτη.

Αν συνυπολογίσει κανείς πως και δύο νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στενούς - άτυπους - συνεργάτες τους συζύγους τους, τότε το φάσμα της οικογενειοκρατίας κυριαρχεί για τα καλά στην ελληνική πολιτική παροικία των Βρυξελλών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως οι επίσημοι βοηθοί των ευρωβουλευτών πληρώνονται απευθείας, ενώ είναι κοινή πρακτική κάποια από τα 21.000 ευρώ με τα οποία επιδοτείται κάθε ευρωβουλευτής ως επίδομα γραφείου να πηγαίνουν εσωτερικά στα πρόσωπα που επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης: Γενέθλια σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα