Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υπ. παιδείας

Newsroom Newsroom

Συνάντηση του  Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υπ. παιδείας

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά και την γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή .

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και σημείωσε ότι οι «εξελίξεις στην Μέση Ανατολή απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο σχολείο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική.

Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση κτιρίου του Πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη για να λειτουργήσει στον εν λόγω χώρο σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδο, και την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά κτιρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην «Αποστολή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved