ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διαφωνήσει με τον εαυτό του

Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διαφωνήσει με τον εαυτό του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατόρθωσε για μια ακόμα φορά να διαφωνήσει με τον εαυτό του» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον ίδιο για την απόσυρση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, ενώ απαντά και στις σχετικές επικρίσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «απροσχημάτιστη παρέμβαση της ΝΔ, του κ. Καλαφάτη προεξάρχοντος» και «αποδοχή της από το ΠΑΣΟΚ», με την αιτιολογία ότι «το ν. ΡΣΘ αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης» που «μαρτυρά τις πραγματικές τους επιδιώξεις», ενώ η διοίκηση του δήμου επέκρινε την απόσυρση του, αποδίδοντας τη, σε «πρωτοβουλία» βουλευτών της ΝΔ και ισχυριζόμενη ότι «μικρόνοοες πολιτικοί βάζουν εμπόδια στο εξαιρετικής σημασίας σχέδιο για τους δήμους της Θεσσαλονίκης».

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «σε συνέντευξη Τύπου της 5ης Ιουνίου» χαρακτήριζε το προτεινόμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης ως «ευχολόγιο, γενικόλογο και μη δεσμευτικό», σημειώνοντας πως θα δώσει «μάχη για την τροποποίησή του», ενώ «τώρα που το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να τροποποιηθεί, καταγγέλλει την απόσυρσή του», ερχόμενος «σε πλήρη αντίφαση με τους βουλευτές του, που διατύπωσαν την αντίθεσή τους με το προτεινόμενο ρυθμιστικό» και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αποφασίσει επιτέλους τι θέλει και τι πιστεύει, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, συγχέοντας διάφανες πρωτοβουλίες, με ευφάνταστα σενάρια και τις προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες μάλιστα - όπως κατήγγειλε και ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο, κ. Μηταφίδης- διαμορφώθηκαν ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που προσπαθεί να διασκεδάσει ματαίως η διοίκηση του δήμου με τη σημερινή της ανακοίνωση».

Ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα σύγχρονο ρυθμιστικό «χωρίς τον κίνδυνο να ακυρωθεί από τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό της Κεντρικής Μακεδονίας, που πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας είχε πει μακάρι να γίνουμε Αργεντινή