ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρύθμιση εκτρωματική και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα»

«Ρύθμιση εκτρωματική και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα»

Για προετοιμασία της… συγχώνευσης: «δύο καταχρεωμένων ομίλων που στηρίζουν την καταστροφική πολιτική» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ως «εκτρωματική» και «προκλητική για το δημόσιο αίσθημα» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, τροπολογία που σύμφωνα με όσα καταγγέλλει: «αποκαλύπτει την κυβερνητική διαπλοκή με το μιντιακό σύστημα».

«Η συγκυβέρνηση κατέθεσε εν κρυπτώ σκανδαλώδη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και χωρίς ούτε προηγούμενη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή ούτε τη συνταγματικώς επιβεβλημένη (άρθρο 75, παρ. 2) Έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η φωτογραφική τροπολογία προετοιμάζει τη συγχώνευση δύο καταχρεωμένων μεγάλων ομίλων ΜΜΕ που στήριξαν και στηρίζουν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, καταργώντας στην πράξη τον νόμο 3592 του 2007 που απαγόρευε τις συγχωνεύσεις με σκοπό τον περιορισμό της διαπλοκής» τονίζει ο κ. Κουρουπλής και συνεχίζει: «Επιπλέον, παρατείνει κατ' εξακολούθηση το αμαρτωλό καθεστώς αδειοδότησης των καναλιών χωρίς καμία απαίτηση των εκατομμυρίων που οφείλονται στο Δημόσιο από τη χρήση των κρατικών συχνοτήτων, παραπέμπει τον σχετικό διαγωνισμό στις ελληνικές καλένδες, εξυπηρετεί σκανδαλωδώς το μιντιακό σύστημα εις βάρος των Ταμείων και των εργαζομένων με αλλαγή του καθεστώτος για τις διαφημίσεις και το αγγελιόσημο και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα περισσότερες απολύσεις στον χώρο του Τύπου. Τη στιγμή που στραγγαλίζονται τα Ταμεία των ενστόλων και υλοποιείται η συμφωνία τρόικας και συγκυβέρνησης για μηδενική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, τη στιγμή που καρατομείται ο επαρχιακός Τύπος, χαρίζονται σκανδαλωδώς εκατοντάδες εκατομμύρια στους βαρόνους των μίντια. Οι βουλευτές, που όντας εκπρόσωποι μιας χειμαζόμενης κοινωνίας, θα ψηφίσουν μια τέτοια εκτρωματική και προκλητική για το δημόσιο αίσθημα ρύθμιση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι γράφουν μια μαύρη σελίδα της προσωπικής τους πολιτικής ιστορίας αλλά και της ιστορίας του τόπου», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΤΙΤΑ: Σας περιμένουμε…

Σε θέσεις... μάχης για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της (σ.σ. όσων έχουν ακόμη διατηρηθεί ζωντανά) βρίσκεται ήδη η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.

Και μια ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/08), ζητά την απόσυρση της «ντροπολογίας» όπως τη χαρακτηρίζει, της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ, ενώ τονίζει προς τους εργοδότες ότι αν θέλουν να καταργήσουν τους τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης, παίρνοντας την αξιοπρέπεια και το ψωμί τους, θα πρέπει να... προσέλθουν, διότι η ΕΤΙΤΑ τους περιμένει!!!

etita

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με συνοπτικές διαδικασίες η μνημονιακή κυβέρνηση περνά τροπολογία που δίνει την δυνατότητα να απολυθούν οι μισοί εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και γενικότερα στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.

H υπεράσπιση από τα Μ.Μ.Ε της κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σε εργαζόμενους των 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που οι προηγούμενες γενιές με θυσίες δημιούργησαν, επιβραβεύεται, ανταμείβεται και εξαργυρώνεται. Έτσι, μετά την κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος από τον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο (που το μεγαλύτερο επίτευγμά του σαν υπουργός ήταν η selfie με τον Ομπάμα), σε σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση σύμβασης δωρεάς ογκολογικού νοσοκομείου Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» (!!!) περνά τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε που προβλέπει πως με μια απλή σύμπραξη εταιριών αυτές θα είναι σε θέση να έχουν κοινό τεχνικό εξοπλισμό, κοινά διευθυντικά στελέχη, ακόμα και ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!

Το ίδιο ισχύει για εταιρίες που ανήκουν σε έναν επιχειρηματικό όμιλο!!! Με αυτό τον τρόπο τα κανάλια μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν κοινά εξωτερικά συνεργεία, πλατό, κοντρόλ, μοντάζ, ροή, ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν με κοινούς δημοσιογράφους, τεχνικούς ή διοικητικούς υπαλλήλους. Έτσι πολύ απλά αυτό μπορεί να σημάνει μείωση θέσεων εργασίας σε δύο ή παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς έως και 50% έκαστος!!!

Φυσικά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης!!! Μας είναι αδιανόητο σε πολιτισμένο κράτος να υπάρχει κρατική παρέμβαση στην λειτουργία ιδιωτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν δωρεάν κρατική περιουσία.

Συνάδελφοι! Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως όσους αντεργατικούς νόμους κι αν περάσουν, όσα ακόμα και αν τους δώσουν, άλλο πράγμα είναι οι νόμοι που περνούν και άλλο η πράξη!

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Σχέδια που έχουν μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών τους, εξολοθρεύοντας ουσιαστικά τις δουλειές μας. Κλέβοντας την αξιοπρέπειά μας. Στερώντας το ψωμί που βγάζουμε για την οικογένειά μας!!!

Στην περίπτωση αυτή στηριζόμαστε στα πόδια μας. Και όταν θα έρθει η ώρα, θα παλέψουμε αλληλέγγυοι και με όλες μας τις δυνάμεις για να μην βρεθεί στο δρόμο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συνάδελφος!!! Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, μπορούμε να τραβήξουμε το «κόκκινο χαλί» που στρώνει η κυβέρνηση στους εργοδότες μας. Πάρτε δύναμη από τον συνάδελφο που βρίσκετε δίπλα σας, από την οικογένειά σας, αγανακτήστε και συνειδητοποιήστε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς κανείς τους δεν βγαίνει στον αέρα! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς δεν υπάρχουν και δεν θα υπήρχαν ΠΟΤΕ!!!

Προς την εργοδοσία:

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ; Ε! ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Υ.Γ. 1) Σύντομα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση μας σε όλα αυτά. Θα υπάρξει και ενημέρωση από την νομική μας υπηρεσία σχετικά με την διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. που είναι σε εξέλιξη για την επαναφορά της συλλογικής μας σύμβασης.

Υ.Γ. 2) Ενημερωθείτε για την εν λόγω «ντροπολογία» μέσω της σελίδας της Ένωσής μας».

mme

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσύρετε το κυβερνητικό μπόνους προς τη μιντιακή διαπλοκή

Για νέο «συμβόλαιο» της κυβέρνησης με τη «διαπλοκή των Media» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την άμεση απόσυρση από τη Boυλή, της τροπολογίας για τα ΜΜΕ, η οποία εντάχθηκε... νύχτα σε νομοσχέδιο για το γενικό ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η κυβέρνηση και η Βουλή εκθέτονται ανεπανόρθωτα από την όλη διαδικασία, καθώς δεν είναι μόνο παντελώς άσχετη τροπολογία, σε σχέση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αλλά είναι και απολύτως παράνομη η διαδικασία εισαγωγής της και αυτό «τεκμηριώνεται και από τη σαφέστατη διατύπωση του Γενικού Λογιστηρίου, με την οποία απεκδύεται του ίδιου του ρόλου του για την οικονομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει η τροπολογία, με έκθεση η οποία αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για τη συζήτηση και τη σχετική υπερψήφισή της».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πέρα από τα διαδικαστικά ζητήματα υπάρχει ζήτημα και με το περιεχόμενο της τροπολογίας: «αυτό αποτελεί κυριολεκτικά ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στον χώρο των μίντια» και προσθέτει ότι «με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών».

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι «"τακτοποιούνται" ζητήματα των ιδιοκτησιακών σχέσεων και των συγχωνεύσεων των μίντια ως βήμα, πέραν των άλλων, για τη διαγραφή τεράστιων χρεών και ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω και της αυθαίρετης αλλαγής του χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ενδο- ομιλικών μετακινήσεων».

«Δίνεται για πολλοστή φορά παράταση στην παράνομη λειτουργία των μέσων και υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και πλήττεται καίρια ο Τύπος μέσω του νέου καθεστώτος για τις διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις και το αγγελιόσημο. Όλα τα παραπάνω "διευθετούνται" μέσα σε ένα νέο απολύτως προνομιακό για τη διαπλοκή πλαίσιο με υπέρβαση όλων των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων. Προφανής στόχος, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ και το σκάνδαλο της DIGEA, η δημιουργία συνθηκών καρτέλ και η ολόπλευρη στήριξη της μιντιακής διαπλοκής που εξυπηρέτησε με συνέπεια τις μιντιακές πολιτικές και που βεβαίως υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας από την αυριανή (05/08) συνεδρίαση της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα «μάχης» προς καναλάρχες: «Σας περιμένουμε...»

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποσύρετε το κυβερνητικό μπόνους προς τη μιντιακή διαπλοκή»

«Ρύθμιση - σκάνδαλο» υπέρ... Υγείας των «βαρόνων» των Media